Planul pentru intrarea celebrului lant american de restaurante Chuck E. Cheese in Romania: La Bucuresti va fi primul restaurant din Europa. 5 unitati pregatite, investitii de 7,5 milioane euro, prima deschidere in 2022
Primul restaurant din Europa al celebrului lant american de restaurante pentru copii Chuck E. Cheese va fi deschis la Bucuresti, anul viitor. Familia Anda si Gabriel Teodorescu a semnat master franciza pentru Romania si planuieste lansarea primelor 5 restaurante, in cinci ani, cumuland investitii de 7,5 milioane de euro.
“Primul restaurant va fi deschis in toamna anului viitor. Din cele cinci, primele trei vor fi in Bucuresti, iar pentru celelalte ne uitam la alte orase mari, precum Timisoara, Cluj-Napoca, Constanta si Brasov”, a declarat Gabriel Teodorescu.
Finantarea primelor 5 Chuck E. Cheese va fi asigurata din surse proprii si un credit de investitii, a mai spus Gabriel Teodorescu, care detine de 8 ani, impreuna cu sotia sa, Anda, si firma Deziclean, furnizor de servicii profesionale de curatenie.
Sursa: profit.ro
Alex Bratu, country manager JYSK Romania si Bulgaria: Vrem inca 100 de magazine, dar e dificil pentru ca nu sunt spatii
Retailerul scandinav de mobilier si produse pentru casa JYSK, care are magazine in peste 50 de tari si aproximativ 24.000 de angajati, planuieste sa deschida 100 de magazine in perioada urmatoare in Romania.
„Acum sapte ani, socotelile noastre aratau ca circa 100 de magazine ar fi de ajuns pentru Romania. In ultimii ani, am prins din ce in ce mai mult curaj, am deschis magazine in orase din ce in ce mai mici“, a spus Alex Bratu, country manager JYSK Romania si Bulgaria.
Sursa: zf.ro
Petru Andronic, country manager Sportisimo Romania: Observam o evolutie foarte buna a magazinelor deja deschise, asadar avem in plan ca in 5 ani sa ne dublam reteaua. Retailerul ceh de echipamente sportive are deja 35 de unitati pe plan local
Retailerul de echipamente sportive Sportisimo vizeaza dublarea retelei de magazine din Romania in urmatorii cinci ani ca urmare a rezultatelor bune obtinute de unitatile deja functionale.
Compania are in total 190 de magazine dintre care 105 in Cehia, 46 in Slovavia, 35 in Romania, doua in Bulgaria si doua in Ungaria. In 2020, reteaua de magazine a ajuns la afaceri de 47,5 mil. euro, spun reprezentantii companiei.
„In ciuda contextului dificil cauzat de pandemie, am deschis cinci magazine in 2020 si nu am inchis niciunul. Mai mult, am deschis deja doua magazine noi de la inceputul acestui an – unu in Sfantu Gheorghe si cel de-al doilea in Bucuresti“, spune Petru Andronic, country manager, Sportisimo Romania.
Sursa: zf.ro
Grupul italian de moda Calzedonia a inchis fabrica din Romania cu 400 de salariati. „Este prima inchidere din istoria grupului, dar nu gaseam oameni“. Compania Aries Textile din Arad era, dupa cifra de afaceri din 2019, unul dintre cei mai mari cinci producatori de imbracaminte din Romania
Grupul italian Calzedonia, unul dintre cei mai importanti jucatori de pe piata de moda de la nivel mondial, a inchis fabrica de la Arad unde peste 400 de oameni produceau lenjerie intima ce pleca la export in toate colturile lumii. De altfel, an de an italienii isi faceau loc cu aceasta fabrica in top 500 exportatori locali.
„In 2020 grupul a inchis fabrica din Romania, prima unitate de productie inchisa de grup de la fondarea sa pana azi. Motivul care a condus la aceasta decizie a fost dificultatea de a gasi salariati care sa doreasca sa lucreze intr-o fabrica de textile“, spun reprezentantii Calzedonia.
Sursa: zf.ro
Doar cinci dintre cele mai extinse lanturi de cafenele din Europa sunt prezente in Romania. Unul dintre concepte e local
Doar cinci dintre cele mai extinse lanturi de cafenele din Europa sunt prezente in Romania, iar unul dintre aceste nume este chiar 5 to go, un concept local ce isi face loc in clasament pe pozitia a 12-a. Celelalte sunt McCafé (conceptul de cafenele al McDonald’s), Starbucks, Gregory’s si Kahve Dunyasi. Lipsesc insa multe nume mari, in frunte cu liderul, Costa Coffee.
Costa Coffee este un brand detinut si adus pe piata locala de catre gigantul Coca-Cola, care insa a anuntat ca nu vrea sa deschida cafenele de sine statatoare sub acest nume, ci se ocupa de vanzarea produselor – cafea macinata, boabe sau capsule – in retail si HoReCa. Brandul a fost anterior prezent in Romania cu cafenele, in sistem de franciza, insa businessul nu a functionat si a fost inchis. Atunci brandul nu intrase inca in portofoliul Coca-Cola.
Sursa: zf.ro