Anul 2015 a adus schimbari in conducerea a patru dintre cele mai mari cinci centre comerciale din Capitala, astfel ca in prezent se remarca tendinta numirii de executivi romani la conducerea mallurilor bucurestene dupa ce timp de mai multi ani aceasta s-a aflat in mainile expatilor.
Pe scena principala au intrat executivi tineri, de 30-40 de ani, cu experienta in domeniu. Arthur Popa este ultimul manager care a preluat pozitia de director general. Alti romani care conduc centre comerciale sunt Sorin Scintei la AFI Palace Cotroceni, Vicentiu Spataru la Sun Plaza si Sebastian Mahu la Promenada. Singurul expat din peisajul mallurilor bucurestene este Affan Yildirim, care conduce cele doua malluri ale Anchor in Romania, respectiv Bucuresti Mall si Plaza Romania.
sursa: ZF.ro
Omul de afaceri Cristian Preotu detine impreuna cu sotia sa, Maria, mai multe businessuri in domeniul gastronomiei printre care si magazinele Comtesse du Barry. Sub acest brand functioneaza in prezent cinci unitati, dintre care trei ale familiei si doua in sistem de franciza, operate impreuna cu alti parteneri. Compania este prezenta in Bucuresti, Cluj-Napoca si Timisoara si cauta parteneri pentru deschiderea de noi unitati Comtesse du Barry in Brasov, Sibiu, Constanta si Iasi. Cifra de afaceri pentru 2015 a celor cinci magazine Comtesse du Barry este estimata la 3 milioane de euro, in stagnare fata de anul anterior.
sursa: ZF.ro
Vor sa acapareze toata tara si Republica Moldova cu un brand de hrana pentru animale.
La finalul anului 2014, fondatorii companiei Maya Family International au decis sa parieze pe un brand suedez de hrana si accesorii pentru caini si pisici pentru a cuceri piata locala. Astfel, ei au decis sa aduca in Romania in sistem de franciza brandul Husse si sa dezvolte o retea de magazine.
sursa: ZF.ro
Brandul romanesc OrangeFresh, care a luat nastere in urma cu 13 ani, a ajuns la 54 de unitati dotate cu automate cu fresh de portocale, dintre care 20 in sistem de franciza.
Acum, OrangeFresh, brand lansat in franciza anul trecut, vrea sa se extinda in primele zece orase resedinta de judet in functie de numarul de locuitori, dupa ce a cucerit deja Capitala. Brandul este detinut de firmele Orangefresh Universal si G.P.S. Universal. Automatele cu sucuri sunt amplasate in special in cladiri de birouri, dar si in spitale, parcuri, magazine, scoli si universitati. Pana la sfarsitul acestui an, compania isi propune sa depaseasca 100 de locuri in care automatele sa fie prezente.
sursa: ZF.ro
Seful Brioche Dorée Romania: “Negociem sa mergem pe Lipscani in locul Chocolat, dar si pe Beller in Dorobanti.”
Lantul de cafenele Brioche Dorée, prezent pe piata locala cu sase unitati, va termina 2015 cu afaceri de 1,5 milioane de euro, acesta fiind primul an intreg de functionare pentru companie. Brandul este astazi adus in Romania de grupul de investitii Eiffel Group, cu activitati in mai multe piete si in mai multe tari. Prima data brandul a fost adus local de un alt francizat, insa acesta a deschis o singura cafenea, in Sun Plaza acum cinci ani. Apoi, in 2014, franciza a fost preluata de grupul Eiffel Group impreuna cu grupul Kenvelo. Incepand cu acest an insa grupul Kenvelo s-a retras din actionariat.
sursa: ZF.ro
Pizza Hut a ajuns la 18 restaurante, cu patru mai multe decat anul trecut, si vinde un milion de pizza pe an.
Pizza Hut, lantul de restaurante de tip fast-food originar din SUA, a ajuns in prezent la 18 unitati in Romania, cu patru mai mult comparativ cu finalul anului trecut. Brandul s-a extins in opt orase din Romania, printre care Bucuresti, Brasov, Cluj-Napoca, Constanta, Iasi sau Timisoara.
Bucurestiul este insa cea mai mare piata pentru Pizza Hut, aici operand un numar de noua restaurante. In Cluj-Napoca sunt deschise doua unitati sub brandul Pizza Hut.
sursa: ZF.ro
Si in 2016 este loc pentru deschideri de malluri.
Bucurestenii, dar si locuitorii din provincie vor avea si mai multe centre comerciale in care vor putea sa isi cheltuiasca banii, printre mallurile care urmeaza sa fie inaugurate numarandu-se ParkLake din zona Titan (Capitala) sau Shopping City Timisoara al dezvoltatorului NEPI.
sursa: ZF.ro
O tanara de 26 de ani conduce cea mai recomandata atractie turistica din Bucuresti.
Escape Rooms este una dintra primele locatii deschise in Bucuresti, in prima parte a acestui an. Cele doua camere, aflate in cadrul unui hostel din centrul capitalei, te invita la povesti diferite. Fara a avea vreun buget impresionant de promovare, Escape Rooms a ajuns sa fie cea mai recomandata atractie din Bucuresti pe site-ul de turism TripAdvisor. Explicatia, spune manager, Flavia Mandrut, este modul cum relationezi cu clientii.
sursa: businessmagazine.ro