0765.438.336

Stirile saptamanii 27 februarie – 5 martie

Grupul Accor a semnat un contract de franciza pentru un nou hotel in Bucuresti, sub brandul Mercure, situat intre Piata Unirii si Parcul Tineretului

Grupul Accor a semnat un contract de franciza pentru un nou hotel in Bucuresti, sub brandul Mercure, unitatea fiind situata pe bulevardul Dimitrie Cantemir, artera ce leaga Piata Unirii de parcul Tineretului.

Mercure Bucharest Cantemir va fi inaugurat in toamna si are 40 de camere, un restaurant, un bar si o sala de conferinte, divizibila in doua sali de sedinte individuale. Toate facilitatile vor fi gazduite de o cladire renovata, aflata in proprietatea Sab Serv Expres SRL.

“In ultimii ani, ne-am angajat sa crestem prezenta Accor in noi destinatii din Romania si sa aducem astfel standarde superioare de ospitalitate si servicii in orasele cheie ale tarii. Totodata, Bucurestiul ramane o piata importanta pentru portofoliul nostru. Vedem un mare potential in crearea, impreuna cu partenerii nostri, a unor concepte de top cu potential disruptiv in segmentul lor. Mercure Bucharest Cantemir va fi un hotel remarcabil, care va fi gazda atat pentru turisti, cat si pentru comunitatea locala din zona centrala si de sud a capitalei.”, spune Maria Dragulin, Director de Dezvoltare Accor pentru Romania, Bulgaria, Moldova si Republica Ceha.

Sursa: zf.ro


Millenium Insurance Broker, al doilea asigurator listat la Bursa de la Bucuresti, a anuntat un profit net de 2,5 mil. lei in 2022, plus 31,1% fata de 2021

Millenium Insurance Broker, al doilea asigurător listat la Bursa de la Bucureşti, a anunţat un profit net de 2,5 mil. lei în 2022, plus 31,1% faţă de 2021. Acţiunile, plus 10% pe 1 martieMillenium Insurance Broker (simbol bursier MIB), companie de brokeraj in asigurari cu grupul Autonom in actionariat (31,75%) si care a inceput tranzactionarea la Bursa de Valori Bucuresti pe 27 februarie 2023, a raportat un profit net de 2,5 mil. lei in 2022, cu 31,1% mai mare comparativ cu rezultatul net din 2021, la o cifra de afaceri de 49 mil. lei, plus 27,4%.

Millenium Insurance Broker s-a listat la BVB pe 27 februarie, dupa un plasament privat derulat in toamna anului 2022 prin care compania a tras 4,2 mil. lei de la investitori. Compania a incheiat prima sedinta de tranzactionare la un pret de 14 lei pe unitate, in urcare cu 16,7% fata de pretul de 12 lei din plasamentul privat.

Situatiile financiare preliminare auditate publicate la BVB arata ca MIB a avut un volum de prime de asigurare de 61 mil. euro in 2022, in urcare cu 29,14% fata de 2021, ocupand locul noua (2,4%) in top 10 brokeri de asigurare, pozitie castigata la finele anului 2021.

Sursa: zf.ro


Doron Klein, AFI Europe Romania: Anul 2022 a fost cel mai bun din istoria AFI Cotroceni, a crescut traficul si clientii vor magazine mai mari

Doron Klein, AFI Europe România: Anul 2022 a fost cel mai bun din istoria AFI Cotroceni, a crescut traficul şi clienţii vor magazine mai mariRidicarea restrictiilor la inceput de 2022 a dus la cresterea puternica a traficului in malluri si magazine, motiv pentru care proprietarii acestora au cautat noi solutii pentru a acoperi noua cerere dupa doi ani de pandemie.

„Anul 2022 a fost cel mai bun din istoria AFI Cotroceni odata ce s-au eliminat restrictiile. Chiar mai bun decat 2019 deoarece oamenii voiau sa revina, sa recupereze perioada, iar retailerii vor mai mult spatiu, cresc magazinele pentru a veni cu o gama mai larga. Primark e un exemplu, va avea peste 4.000 mp in mall. Primark este deasupra Auchan si inlocuieste alte magazine sau spatii precum Muzeul Simturilor sau alte magazine care au fost relocate”, a spus Doron Klein, CEO AFI Europe Romania si Cehia.

Sursa: zf.ro


Opus Land ajunge la 400 mil. euro investitii totale in Cosmopolis, pune pe piata 500 de noi locuinte in 2023 si finalizarea extinderii Cosmopolis Plaza

Opus Land ajunge la 400 mil. euro investiţii totale în Cosmopolis, pune pe piaţă 500 de noi locuinţe în 2023 şi finalizarea extinderii Cosmopolis PlazaOpus Land Development va investi in acest an aproximativ 50 de milioane de euro in constructia a aproximativ 500 de noi locuinte in cadrul Cosmopolis, cel mai amplu proiect rezidential din Romania, precum si dezvoltarea de noi facilitati si a infrastructurii generale a proiectului. Astfel, investitiile totale in cadrul Cosmopolis vor depasi pragul de 400 de milioane de euro, acesta fiind una dintre cele mai mari investitii intr-un proiect imobiliar din Romania, indiferent de segmentul pietei sau de zona.

Investitia de circa 50 de milioane de euro bugetata pentru acest an in dezvoltarea Cosmopolis este cea mai ridicata investitie anuala realizata de Opus Land de la demararea constructiei proiectului in 2007.

In a doua parte a anului va fi finalizata si extinderea Cosmopolis Plaza, strip mall-ul din cadrul proiectului, care va ajunge la o suprafata inchiriabila de 20.000 de metri patrati, similara cu cea a unei galerii comerciale si a unui hipermarket de dimensiuni mari, care se va transpune prin aproximativ 50 de noi magazine. Aditional, anul trecut a fost deschis si un magazin Lidl in cadrul Cosmopolis Plaza, Lidl devenind astfel unul dintre putinii retaileri de mari dimensiuni care administreaza o unitate in cadrul unui proiect rezidential local.

Sursa: zf.ro


Pentru prima data intr-un document apare care este valoarea grupului Iulius Mall, unul dintre cei mai mari dezvoltatori imobiliari din Romania detinut de Iulian Dascalu si fondul sud-african Atterbury Europe: 1,2 miliarde de euro

Pentru prima dată într-un document apare care este valoarea grupului Iulius Mall, unul dintre cei mai mari dezvoltatori imobiliari din România deţinut de Iulian Dascălu şi fondul sud-african Atterbury Europe: 1,2 miliarde de euroJoi, 2 martie 2023, Oil Terminal a anuntat pe Bursa de Valori ca incepe negocierile cu dezvoltatorul imobiliar Iulius Group pentru dezvoltarea unui proiect de regenerare urbana in Constanta pe un teren de 38 de hectare detinut de compania petroliera.

In documentul prezentat pe site-ul companiei Oil Terminal se face detalierea proiectului imobiliar si se prezinta detalii legate de grupul Iulius ca partener si dezvoltator in acest proiect.

“Cu o valoare de piata de peste 1,2 miliarde de euro, portofoliul companiei include la momentul de fata peste 300.000 mp de spatii de retail si 130.000 mp de spatii de office, generand o cifra anuala de afaceri de 120 mil. euro”.

Sursa: zf.ro


Cum a ajuns o afacere din Suceava sa fie al doile lant de cafenele din Romania, cu peste 70 de unitati

Cum a ajuns o afacere din Suceava să fie al doile lanţ de cafenele din România, cu peste 70 de unităţiZireto Caffe, un business pornit in 2017 la Suceava, a ajuns astazi la peste 70 de cafenele in Romania, iar jumatate dintre unitati sunt o­pe­rate in sistem de franciza. Oficialii companiei sustin ca sunt al doilea cel mai extins lant de cafenele din Romania, du­pa 5 to go, depasind astfel retele internatio­nale precum Starbucks sau McCafe (McDonald’s) ca numar de unitati.

„Povestea noastra incepe in 10 aprilie 2017, moment in care am inaugurat prima cafenea de tip To Go din lantul nostru. Zireto Caffe este acum a doua cel mai ex­tin­sa retea de cafenele din Romania, un brand cu capital 100% romanesc si cu o scalare ac­celerata“, spune Marian Moscaliuc, director de marketing in cadrul companiei.

In total, astazi, reteaua Zireto Caffe a ajuns la 71 de unitati, dintre care 36 sunt operate in sistem de franciza. Prima franciza a fost inaugurata in august 2018.

Sursa: businessmagazin.ro


Cat te costa sa deschizi o franciza Spartan

Idei de afaceri la cheie | Cât te costă să deschizi o franciză SpartanSpartan se numara printre cele mai populare lanturi de restaurante din Romania. Recent, Stefan Mandachi a vandut compania si marca Spartan pentru 20,3 milioane euro, catre cei mai mari francizati ai lantului de shaormerii. Compania fondata de omul de afaceri sucevean continua, insa, sa puna la dispozitie romanilor posibilitatea de a deschide o sharomerie Spartan in sistem de franciza. Iata ce trebuie sa stii daca esti si tu unul dintre acestia.

Taxa de franciza pentru un restaurant Spartan in Romania se ridica la 15.000 de euro, care include investitia in amenajarea restaurantului, echipament, semnalistica, stocuri, uniforme, decoruri. (aprox. 1000 euro / mp). Redeventa lunara este de 8% din cifra de afaceri, in vreme ce costurile de marketing la nivel national reprezinta 1% din vanzari, in vreme ce bugetul de marketing local insumeaza tot 1% din vanzari. De mentionat ca toate sumele sunt fara TVA, potrivit informatiilor regasite pe site-ul companiei.

In prezent, in lantul Spartan functioneaza 75 de restaurante in Bucuresti si in alte 44 de localitati din principalele orase ale tarii. In Europa, functioneaza la ora actuala doua restaurante Spartan la Barcelona si Castellon.

Sursa: wall-street.ro


Leonidas Romania a realizat anul trecut o cifra de afaceri de 2,5 milioane de euro. Romanii au consumat peste 70 de tone de ciocolata premium in 2022

Leonidas România a realizat anul trecut o cifră de afaceri de 2,5 milioane de euro. Românii au consumat peste 70 de tone de ciocolată premium în 2022Leonidas a vandut in Romania peste 70 de tone de ciocolata in 2022, cu 60% mai mult fata de anul precedent. Leonidas Romania ocupa locul 6 in Europa, la nivel de vanzari de ciocolata Leonidas, cu o cifra de afaceri de 2,5 milioane de euro in 2022.

Reteaua din Romania a vandut peste 70 de tone de ciocolata in 2022, cu 60% mai mult fata de anul precedent. Leonidas Dorobanti, cea mai mare ciocolaterie Leonidas din Romania este pe primul loc in materie de vanzari, cu peste 24.000 de clienti pe an.

Leonidas Romania ocupa locul 6 in Europa, la nivel de vanzari de ciocolata Leonidas, cu o cifra de afaceri de 2,5 milioane de euro in 2022. Astfel piata din Romania devine una tot mai importanta pentru compania belgiana care anul acesta implineste 110 ani de la infiintare. Cu aceasta ocazie, echipa de top management, alaturi de CEO-ul Leonidas Bruxelles, Philippe de Selliers, vor face prima vizita de piata in Romania.

Sursa: news.ro


MaxyGo Invest, cu actionari din zona brokerajului in asigurari, cumpara o agentie de turism. “Vrem sa construim o companie mare, cu vanzari de zeci de milioane de euro anual.”

EXCLUSIV MaxyGo Invest, cu acționari din zona brokerajului în asigurări, cumpără o agenție de turism. "Vrem să construim o companie mare, cu vânzări de zeci de milioane de euro anual."MaxyGo Invest Holding, companie in actionariatul careia este prezent si directorul general al MaxyGo Broker, jucator din Top 20, a preluat integral agentia de turism Offero Tours, care detine si portalul online cleverbooking.ro, careia ii va schimba acum denumirea in MaxyGo Travel. Actiunile au fost vandute de Bogdan Curca – 95% si Adrian Curca – 5%, fondatorii companiei.

“Zona turistica este o pasiune pentru mine si preluarea Offero Tours, agentie de turism infiintata in urma cu 26 de ani, a reprezentat o oportunitate. Afacerile in turism si zona hoteliera prezinta potential de dezvoltare in viitor. Offero Tours, pe care o vom redenumi MaxyGo Travel, este o agentie de turism de talie mica, dar vrem s-o dezvoltam puternic in urmatorii ani. Vom deschide noi puncte de lucru, atat proprii, cat si in franciza. De asemenea, prezenta in online va fi mai puternica si vom pune accent si pe segmentul corporate”, a afirmat Apostol.

Sursa: profit.ro


Polonezii de la LPP au inaugurat un nou magazin Reserved in Romania

Inaugurarea noului magazin Reserved din Ploiesti Shopping City a avut loc pe 28 februarie. Ploiestenii sunt asteptati in noua locatie, unde pot descoperi cele mai recente colectii de sezon pentru femei, barbati si copii.

Reserved aduce noua colectie de primavara, iar datorita spatiului generos de peste 2.200 mp, iubitorii de fashion sunt invitati sa descopere o varietate de articole actuale, dar si modele clasice. Reserved se alatura celorlalte doua branduri deja existente in Ploiesti Shopping City – House si Cropp – si ele parte a grupului polonez de moda LPP.

Cu ocazia inaugurarii, pe 28 februarie, Reserved a oferit 20% discount la articolele cu pret intreg primilor 100 de clienti.

Sursa: retail.ro


Flanco investeste 7 milioane de lei pentru a reamenaja noua dintre principalele sale magazine

Flanco se apropie de finalizarea unui proces amplu de reamenajare a noua dintre magazinele sale, a caror suprafata totala, de 8.000 mp, reprezinta aproximativ 15% din intreaga retea. Investitia s-a ridicat la o valoare de aproximativ 7 milioane lei.

Retailerul a demarat procesul in toamna anului trecut, cu magazinul Flanco Afi Cotroceni din Bucuresti, urmat de alte puncte de vanzare principale din capitala – FlancoOrhideea,Flanco DrumulTaberei,FlancoCoraLujerului,FlancoSunPlbaza – dar si din alte orase din tara – Flanco Constanta Vivo, Flanco Arena Mall din Bacau, Flanco Shopping City din Galati, Flanco Brad din Pitesti.

Sursa: retail.ro


 

Acest site foloseste cookies. Prin continuarea navigarii va acordati acceptul pentru utilizarea lor. Afla mai multe

Un "Internet Cookie" este un fisier stocat pe dispozitivul de pe care se acceseaza Internetul al unui utilizator. Cookie-ul este instalat de catre un browser (de ex: Internet Explorer, Chrome, Mozilla Firefox) la cererea server-ului pe care este gazduit site-ul pe care il accesati. Site-ul Francize.ro poate folosi cookie-uri in scopuri de analiza a vizitatorilor (permite monitorizarea utilizatorilor si a caii pe care au urmat-o pe site; acest cookie nu poate fi folosit pentru a identifica persoanele, ci este folosit doar in scop statistic). Continuarea navigarii pe site-ul Francize.ro implica acceptarea acestor Cookie-uri.

Inchide