Un studio de videochat din Bucuresti a avut un profit de 120.000 de euro, in primul an, 250.000 de lei ajungand in bugetul de stat sub forma de taxe si impozite. Afacerea e in crestere, iar acum proprietarul vinde francize. La o aruncatura de bat de cladirea Guvernului, Studio 20, un centru „glamour” de videochat, se intinde pe 800 de metri patrati, aproape un etaj intreg de bloc. Pentru anul acesta, studioul estimeaza venituri de 600.000 de euro, iar pentru 2016, de 1,5 milioane de euro. Acesta este si motivul pentru care studioul a inceput sa vanda francize.
sursa: jurnalul.ro
AFI Europe, compania care detine AFI Palace Cotroceni, are in plan o noua extindere a centrului comercial, urmand sa ajunga pana la jumatatea anului viitor la o suprafata de circa 90.000 mp inchiriabili. De asemenea, compania lucreaza in prezent la concept pentru mall-ul din Brasov. In total in cele doua extinderi compania va investi circa 15-16 mil. euro, potrivit estimarilor din acest moment.
Israel Vizel, seful diviziei de centre comerciale a AFI Europe, spune ca pana in prezent deschiderea centrului comercial din Pantelimon nu s-a reflectat nici macar 1% in traficul si vanzarile din AFI Palace Cotroceni, iar competitorul pentru Afi a fost si va fi Baneasa.
sursa: wall-street
Franciza Savills, unul dintre cei mai mari brokeri imobiliari din lume, este pe cale sa intre pe piata romaneasca. Alessandro Gallinella, fost broker la CBRE si BNP Paribas Real Estate, fiind în discutii sa preia franciza.
sursa: ZF
Retailerul britanic Marks & Spencer, prezent pe piata locala initial in franciza si apoi direct, are ca prioritate extinderea pe piata locala a diviziei de produse alimentare M&S Food. Primele doua “mini-supermarketuri” fiind deschise in interiorul a doua magazine de moda, respectiv cele din Mega Mall si Plaza Romania. Compania are in plan si expansiunea numarului de magazine de moda, pana la zece in urmatorii ani, fata de sase in prezent.
sursa: ZF
In complexul comercial Sun Plaza, a deschis vineri retailerul francez de bricolaj Leroy Merlin. Magazinul are o suprafata de circa 12.000 mp si aproape 100 de angajati. Compania face parte din grupul francez Adeo si are 370 de magazine in 12 tari. Retailerul austriac de bricolaj BauMax a anuntat in iulie 2014 ca a ajuns la un acord cu Adeo pentru vanzarea celor 15 magazine detinute in Romania.
sursa: ZF
Mai multi chiriasi au parasit, in ultima perioada, mall-ul Galleria Arad, reducandu-se semnificativ gradul de ocupare la aproximativ 50%. De altfel, de la 1 iunie, hipermarketul Cora, cel mai mare chirias din centrul comercial, care ocupa 9.000 de metri patrati, a fost inchis. Surse din cadrul GTC, propietarul mall-ului, au declarat ca se poarta negocieri cu alte companii pentru a ocupa acest spatiu, intre care Auchan.
sursa: ZF
Atat AFI Cotroceni cat si Mega Mall si-au imprastiat panouri prin Bucuresti, dar le-au pozitionat si in vecinatatea competitorului. Lupta dintre AFI si Mega Mall se da in mesaje publicitare prezente in tot Bucurestiul: “MEGAfun e doar la AFI” vs “Orasul se schimba cu un nou mall”. Desi cele doua sunt pozitionate in colturi diferite ale orasului se bat pentru aceiasi clienti – bucurestenii si oamenii din provincie care vin la shopping in Capitala. De altfel, cele doua centre au o suprafata apropiata si un mix de clienti similar.
sursa: ZF
H&M (Hennes & Maurtiz) a deschis cel mai mare magazin din lume al retelei. Magazinul deschis de H&M in Herald Square din New York are o suprafata de 5.850 de metri patrati. H&M are 3.511 magazine pe circa 50 de piete, inclusiv unitati deschise in sistem de franciza.
sursa: mediafax
Pe terenurile fabricilor fruntase, se dezvolta acum mall-uri, cladiri de birouri sau proiecte rezidentiale. Structura economiei Romaniei s-a schimbat radical.
Terenul pe care se afla Electroaparataj a devenit o tinta pentru dezvoltatorii imobiliari, fabrica a fost cumparata de Fondul de Investitii NEPI, pentru a fi demolata. Reteta transformarii zonelor industriale in parcuri comerciale si rezidentiale functioneaza si la Brasov. Uzina Tractorul, trasa pe dreapta de mai bine de 10 ani, a sfarsit si ea sub senilele buldozerelor si s-a transormat in mall. Iar acestea sunt doar doua exemple a uzinelor sortite demolarii.
sursa: adevarulfinanciar
Vanzarile companiei McDonald`s au inceput sa scada incepand cu anul 2013. Actualii sefi ai McDonald`s au luat decizia sa ascunda de ochii lumii cifrele privind vanzarile lunare. Astfel, compania nu-si va mai publica cifrele privind vanzarile lunare. In ceea ce priveste cifrele trimestriale si anuale, acestea nu vor putea fi ascunse, din cauza ca McDonald`s este listata la bursa, fiind obligata sa-si publice situatiile financiare.
sursa: money.ro