0765.438.336

Stirile saptamanii 2 – 8 aprilie

Cum motiveaza oficialii brandurilor de moda s.Oliver si comma intrarea pe piata din Romania: Este o piata cu potential urias

Cele doua nume din industria modei fac parte din acelasi grup desi sunt operate separat si intra pe piata locala in sistem de franciza, aduse de compania Steilmann Romania.

Cele doua branduri de moda s.Oliver si comma vor deschide primele magazine din Romania pe 5 si respectiv 12 aprilie in mallul AFI Cotroceni din Capitala. Ziarul Financiar a scris in luna martie despre aceasta mutare, dar si despre venirea nemtilor in sistem de franciza. Acum ei confirma numele partenerului, compania Steilmann Romania.

Sursa: zf.ro


Cum au transformat doi tineri nostalgia romanilor intr-o afacere de milioane de euro

 

Cum au transformat doi tineri nostalgia românilor într-o afacere de milioane de euroPegas a inceput cu un cadru de bicicleta construit intr-o fabrica de armament, la Zarnesti, Brasov“, isi aminteste Andrei Botescu, unul dintre antreprenorii care au readus la viata brandul. Designul era inspirat de muscle bike-urile americane si britanice, care la randul lor imitau stilul unei motociclete chopper.

Momentan, bicicleta Pegas este un produs cu design romanesc, insa made in Asia; ansamblarea finala se face in Romania. Potrivit celor mai recente date, proiectarea si prototipurile bicicletelor se realizeaza in atelierul Pegas, pe cand cadrele se produc in Taiwan, tara care detine cea mai mare industrie de biciclete la nivel mondial, iar butucii in Japonia.
”In viitorul apropiat, bicicleta Pegas va fi un produs 100% romanesc, obiectivul nostru fiind sa redeschidem fabrica Pegas si liniile de productie“, spune Botescu. El explica anterior ca daca brandul va ajunge sa vanda peste 30.000 de unitati anual, atunci va incepe constructia fabricii proprii.

In ceea ce priveste vanzarea, Pegas vinde bicicletele prin sistemul propriu de magazine (in prezent, patru spatii in Bucuresti, unul in Timisoara si unul in Ramnicu Valcea), retelele moderne de comert, parteneri locali cu magazine multibrand de biciclete si produse sportive. Mai exact, bicicletele Pegas sunt vandute in 300 de magazine partenere, printre care si in retelele Intersport, Praktiker sau Dedeman.

Sursa: businessmagazin.ro


Distribuitorul de suplimente alimentare Secom a deschis un magazin in Arad dupa o investitie de 40.000 euro

Businessul Secom, infiintat in urma cu 27 de ani, specializat in importul si distributia de suplimente alimentare, a deschis un magazin in Arad pe o suprafata de 60 mp, dupa o investitie de 40.000 de euro, si ajunge astfel la 13 magazine proprii la nivel national, in zece dintre cele mai mari orase din Romania.

„Prin lansarea magazinului de la Arad dorim sa ne consolidam prezenta in zona de vest a tarii si sa crestem interactiunea consumatorilor din aceasta regiune cu toate produsele noastre”, a spus Lucia Costea, managing partner Secom.

In prezent, compania are 170 de angajati si un portofoliu de 300 de suplimente alimentare si 100 de produse cosmetice naturale. Anul trecut, Secom s-a extins in Pitesti, Cluj-Napoca si in Bucuresti, in Mega Mall.

Sursa: zf.ro


Primul retailer care merge contra curentului si inchide magazinele din mallurile mari ale tarii

Retailerul electroIT Flanco a inchis 10 magazine anul trecut si alte sase in primele luni din acest an, cele mai multe fiind in marile malluri din tara. Mai exact, compania a renuntat la magazinele din mallurile AFI Cotroceni si Promenada din Capitala alaturi cele cele ale grupului Iulis printre care si Palas Iasi.

“Mallurile asigura trafic insa multi dintre vizitatori merg la film sau sa manance, nu vin in magazinele electroIT. Am vrut sa renegociem si sa mergem pe spatii mai mici, insa nu am reusit”, spune Dragos Sirbu, executivul roman care conduce operatiunile Flanco.

Sursa: zf.ro


Cati bani face una dintre cele mai controversate afaceri din Romania si cum vrea sa ajunga in peste 100 de tari

“E un domeniu de activitate controversat, la fel ca multe altele la noi“, descrie Mugur Frunzetti, managerul care conduce businessul Studio 20, prima afacere de videochat romanesc francizata international, industria in care activeaza. Potrivit informatiilor furnizate de reprezentantii Studio 20, 100.000 de persoane lucreaza in aceasta industrie, iar daca in 2014 piata videochatului din Romania era estimata la peste 100 de milioane de euro, pana astazi aceasta s-a triplat.

Mugur Frunzetti spune ca si-a asumat rolul de CEO al Studio 20 ca urmare a ambitiilor de dezvoltare internationala a businessului: daca in urma cu trei ani, cand a preluat acest rol si a inceput sa investeasca in business, acesta era format dintr-un singur studio, in Romania in prezent afacerea opereaza 15 studiouri, majoritatea locale, iar patru sunt internationale – in Statele Unite (Los Angeles), Columbia, Ungaria si Australia. Cifra de afaceri a studioului a ajuns anul trecut la 13 milioane de dolari, iar pentru anul in curs Mugur Frunzetti previzioneaza venituri de 20 de milioane de dolari.

Pana in 2020 insa, si-a fixat obiectivul de a atinge 100 de sedii in toata lumea si de transformare in ”cel mai mare furnizor de continut de live streaming din lume; deja suntem cei mai mari, dar aproape de alti concurenti, pana in 2020 vrem sa ajungem departe de ei“.

Sursa: businessmagazin.ro


Lantul romanesc care se bate cu McDonald’s si KFC a ajuns intr-un alt oras din centrul tarii

Lanţul românesc care se bate cu McDonald’s şi KFC a ajuns într-un alt oraş din centrul ţăriiFranciza a fost adusa in Alba Iulia de catre Ciprian Nicolas, un investitor local deja consacrat in domeniul fast-food-ului si care doreste, in functie de succesul afacerii, sa o dezvolte si prin deschiderea unei locatii de drive-thru pentru localnici si turisti.

Restaurantul Spartan este unul dintre cele mai mari lanturi de restaurante de tip fast-food din Romania cu produse care au la baza carne rotisata, vanzand cu prioritate gyros si souvlaki. In martie 2018, Spartan Restaurant detinea 36 de restaurante alaturi de societatile francizate. Produsele se prepara in lipii sau turte coapte si sunt servite cu sosuri. Specificul este partial grecesc si se reflecta in modalitatea de prajire a carnurilor, coacerea produselor de panificatie tip pita si impachetarea ingredientelor in lipie. Produsul de baza, „souvlaki”, nu este identic cu cel din Grecia, avand o reteta si procedura proprie de preparare.

Primul restaurant Spartan a fost inaugurat in Iulius Mall Suceava in august 2012. Succesul acestuia a contribuit la deschiderea unei noi locatii in Uvertura Mall Botosani, urmand ca din 2014 sa fie deschise publicului locatii francizate in Timisoara, Bucuresti, Cluj si in principalele orase ale tarii.

Sursa: businessmagazin.ro


Valeputna a deschis primul punct de vanzare, in mallul din Baneasa

ValeputnaValeputna, brand romanesc de produse gourmet din peste, a inaugurat pe 1 aprilie primul punct de vanzare propriu, amplasat in centrul comercial Baneasa Shopping City, in urma unei investitii de peste 15.000 de euro.

„Inca din primele zile am observat ca clientii nostri sunt clienti premium, care pun foarte multe intrebari pana a lua decizia de cumparare. In primele zile, bonul per client premium a depasit 60 de lei si probabil ca o strategie va fi retentia lor si marirea bonului mediu, prin diversificarea cosului personal de cumparaturi”, a declarat pentru Progresiv Florin Irimescu, proprietarul Valeputna.

Valeputna este un start-up infiintat in 2016, in urma unei investitii de 550.000 de euro, ce detine o fabrica de procesare pastrav si o agropensiune in Valea Putnei, dar si o firma de distributie. In 2017, compania a obtinut o cifra de afaceri de 320.000 de euro, pentru 2018, estimarile fiind de 500.000 de euro.

Sursa: magazinulprogresiv.ro


Invazia ardelenilor: cel mai mare lant de restaurante din Cluj intra in Bucuresti

Imagini pentru https://www.newmoney.ro/invazia-ardelenilor-cel-mai-mare-lant-de-restaurante-din-cluj-intra-in-bucuresti/„Primul restaurant, deschis in 2000, avea doar patru mese si lumea se in­ghesuia acolo“, povesteste Marcelus Suciu, proprietarul grupului Marty Restaurants, cu afaceri de 12 mi­li­oane de euro anul trecut. Aproape doua decenii mai tarziu, cel mai mare lant de restaurante din Cluj-Napoca vrea sa sparga gheata si sa ajunga si in Capitala.

O prima experienta antreprenoriala cu Bucurestiul o are deja, prin lantul de cafenele Narcoffee, pe care l-a cons­truit in urma cu un an impreuna cu un alt clujean, Dan Isai, unul dintre cofondatorii lantului SaladBox. Numai ca Nar­­coffee, care a ajuns la afaceri de peste 650.000 de euro anul trecut si patru unitati (doua in Cluj, una in Bucu­resti si o franciza la Praga) are propria poveste si directie de dezvoltare, si nu vine nici in completa­rea Marty, nici a SaladBox.

Marty urmeaza sa des­chida la jumatatea lunii aprilie, in centrul comercial Sun Plaza, din sudul Bu­cures­tiului, in urma unei investitii care se a­propie de o jumatate de milion de euro. „Am intrat acolo si ca sa testam piata“, recunoaste antreprenorul, cons­tient de faptul ca prezenta intr-un mall inseamna nu doar trafic asigurat, ci si o crestere a notorietatii brandului pe plan local.

Sursa: newmoney.ro


Mallul Promenada deschide un magazin gol, unde va strange haine pentru familii defavorizate

Centrul comercial Promenada din Bucuresti, controlat de dezvoltatorul imobiliar NEPI Rockcastle, a deschis un concept de magazin in care vizitatorii mall-ului pot aduce haine pe care nu le mai imbraca pentru a fi donate unor familii cu posibilitati materiale reduse.

Magazinul, denumit The Empty Shop, a fost deschis in parteneriat cu ONG-ul Let’s Do It, Romania!, iar astfel de puncte de colectare cu scop umanitar vor fi lansate in 12 alte mall-uri controlate de NEPI Rockcastle.

„Prin deschiderea The Empty Shop si a celorlalte 12 puncte de colectare din mall-urile noastre din tara ne-am propus sa derulam cea mai ampla campanie de strangere de haine: 20 de tone in doua saptamani. Zilnic, sute de mii de oameni trec pragul centrelor noastre comerciale din toata tara, pentru cumparaturi, in drum spre serviciu, pentru a lua masa sau pentru a se relaxa. Acum le lansam si o provocare: de a darui in beneficiul persoanelor cu posibilitati materiale reduse”, a declarat Corina Olteanu, group PR manager al NEPI Rockastle.

Sursa: newmoney.ro

Acest site foloseste cookies. Prin continuarea navigarii va acordati acceptul pentru utilizarea lor. Afla mai multe

Un "Internet Cookie" este un fisier stocat pe dispozitivul de pe care se acceseaza Internetul al unui utilizator. Cookie-ul este instalat de catre un browser (de ex: Internet Explorer, Chrome, Mozilla Firefox) la cererea server-ului pe care este gazduit site-ul pe care il accesati. Site-ul Francize.ro poate folosi cookie-uri in scopuri de analiza a vizitatorilor (permite monitorizarea utilizatorilor si a caii pe care au urmat-o pe site; acest cookie nu poate fi folosit pentru a identifica persoanele, ci este folosit doar in scop statistic). Continuarea navigarii pe site-ul Francize.ro implica acceptarea acestor Cookie-uri.

Inchide