Lantul de restaurante Salad Box a intrat pe segmentul livrarilor la domiciliu
Salad Box, cel mai extins brand de restaurante romanesc, a intrat pe segmentul livrarilor la domiciliu in orase precum Bucuresti, Constanta, Cluj-Napoca, Brasov, Satu Mare si Craiova.
Astfel, lantul pus pe picioare de patru antreprenori locali mai pariaza pe un segment dupa ce a deschis mai bine de 70 de restaurante in Romania si in strainatate.
Sursa: zf.ro
Permutari in grupul de moda Peeraj: magazinul Armani Jeans devine Emporio Armani
Pentru Peeraj aceasta este a doua mutare din ultimele trei luni in contextul in care in decembrie grupul a cedat franciza CCC.
Grupul de moda Peeraj, cel mai important grup de francize din Romania pe segmentul de moda, face permutari in propriul portofoliu, mai exact magazinul operat sub brandul Armani Jeans devine Emporio Armani, potrivit surselor din piata. Ambele sunt nume din portofoliul casei italiene de moda Armani.
Sursa: zf.ro
Strategia lantului de pizzerii Sbarro pe piata locala: deschideri in malluri urmate de zone stradale cu trafic mare
Lantul de pizzerii si mancare italiana Sbarro a intrat pe piata din Romania in toamna lui 2017, iar la mai putin de doua luni de la intrarea oficiala a deschis un al doilea restaurant in centrul comercial Mega Mall.
Potrivit lui David Karam, CEO al Sbarro, investitia intr-un restaurant Sbarro variaza in functie de tara, situandu-se intre 200.000 si 400.000 de dolari. Recuperarea unei astfel de investitii se face in jur de trei ani de zile. „Dar aici, in Romania, probabil ca va dura putin mai mult din cauza faptului ca brandul este foarte nou“.
Sursa: zf.ro
Telekom renunta la inca un brand importat din Grecia: Germanos
Telekom Romania, cel mai mare grup de comunicatii fixe si mobile de pe piata, cu afaceri anuale de aproximativ 1 miliard de euro, va renunta sa mai foloseasca brandul Germanos pentru reteaua sa de magazine, care va trece intr-o perioada de cateva luni de zile integral la brandul german Telekom.
„Grupul de companii Telekom Romania anunta inceperea procesului de rebranding pentru magazinele Germanos, care, astfel, devin Telekom. Lucrarile pentru inlocuirea elementelor de identitate de marca au inceput deja in opt magazine Germanos, iar procesul de rebranding va continua pe parcursul urmatoarelor luni pentru intreaga retea nationala Germanos, care cuprinde in prezent 176 de magazine”, conform unui anunt al grupului.
Sursa: zf.ro
NEPI demareaza in primavara constructia mallului de 70 mil. euro de la Sibiu
Proiectul mallului Festival Centrum, construit la Sibiu pe terenul fostei fabrici de masini-unelte Simerom, langa Podul Garii, va demara in primavara acestui an si va avea o suprafata inchiriabila de 45.000 de metri patrati, investitia ajungand la peste 70 de milioane de euro.
’’Proiectul de constructie a centrului comercial Festival Centrum, care va fi amenajat langa Podul Garii, intra in linie dreapta. Investitorul a anuntat ca lucrarile de constructie vor incepe in primavara acestui an si estimeaza ca se vor incheia la finalul lui 2019’’, a spus Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.
Dezvoltatorii proiectului au reusit sa atraga deja nume importante din retail care vor deschide magazine aici, printre care Zara, Stradivarius, Pull&Bear, Berska, H&M sau New Yorker. Centrului comercial de la Sibiu va fi ancorat de Kaufland, care va deschide un magazin de 2.500 mp, potrivit unor informatii anterioare furnizate de retailer.
Sursa: zf.ro
Magazinele Leonidas, conduse de Ion Codreanu, au ajuns la afaceri de 1 mil. euro. „Vizam extinderea si in alte orase“
Ion Codreanu, master francizat al brandului de ciocolata belgiana Leonidas in Romania, spune ca grupul pe care il conduce si care insumeaza sapte magazine in patru orase din tara a avut anul trecut vanzari de peste un milion de euro, in crestere cu 20% fata de anul precedent. In prezent, Ion Codreanu detine doua magazine Leonidas in Capitala, in zona Unirii si zona Dorobantilor, si administreaza alte cinci deschise in sistem de franciza, in Bucuresti (Calea Victoriei), Timisoara (o unitate stradala si una in Iulius Mall), Iasi si Cluj- Napoca.
„Anul acesta, urmeaza sa deschidem un magazin de tip insula in Iulius Mall din Cluj-Napoca, iar la Iasi vrem sa implementam conceptul Leonidas Chocolate & Cafe in unitatea deja existenta“, a spus Ion Codreanu, unul dintre cei doi antreprenori care detin master franciza Leonidas pe plan local. In ultimii ani, Ion Codreanu a implementat conceptul Leonidas Chocolate & Cafe, care integreaza atat partea de ciocolaterie cat si de cafenea. Acest concept este inclus si in unitatile de pe Calea Victoriei si din zona Unirii din Capitala, dar si in unitatile stradale din Cluj-Napoca si din Timisoara.
Sursa: zf.ro
Despre sustenabilitate in fashion, business si viata cu antreprenoarea din spatele Musette, Cristina Batlan
Pentru anul in curs, cresterea business-ului va fi de doua cifre, cum se intampla anual. Insa nu a fost dintotdeauna asa: Cristina Batlan, alaturi de sotul si fratele sau, au pornit Musette ca o companie de trading din domeniul tesaturilor. La inceputul anilor 2000 au dat drumul productiei de pantofi, care au ajuns sa fie prezentati, comercializati si purtati in marile capitale europene.
“Avem liste de asteptare de o luna. Concurenta adevarata e in strainatate: magazinele noastre de acolo au nevoie de produse cat mai repede, daca in Romania clientii inteleg ca Musette este un brand pronto moda, in afara granitelor nu avem aceeasi notorietate si nici aceiasi clienti ca in tara. Ei ne cer sa venim cu toata marfa intr-o zi, ceea ce e imposibil in structura noastra, in conditiile in care actualizam si producem constant. Ar fi posibil daca am cumpara marfa din alta parte, dar nu ar mai fi Musette, ar fi ceva obisnuit.” a spus Cristina Batlan.
Sursa: wall-street.ro
Personalizarea, avantajul competitiv al unei ciocolaterii care mizeaza pe afaceri de 3,5 milioane lei anul acesta
Chocolissimo, prezent pe piata locala in sistem franciza prin intermediul companiei Savorisa, estimeaza vanzari duble pentru primul trimestru al anului fata de perioada similara din 2017, de pana la 1,2 milioane lei, vanzari sustinute de dezvoltarea unei colectii speciale perioadei 1-8 martie. Brandul polonez este prezent in mai multe tari din Europa, insa colectia de primavara este special creata pentru piata romaneasca.
Vanzarile din primul trimestru reprezinta 30% din business-ul Chocolissimo, insa nu sunt cele mai mari inregistrate de companie. “Estimarile pentru acest prim trimestru, de 1,2 milioane lei, includ si vanzarile de Pasti, pentru ca anul acesta sarbatoarea are loc mai devreme. Insa nicio perioada nu se compara cu cea din preajma sarbatorilor de iarna, care are cea mai mare pondere din cifra de afaceri, de 40%”, spune Aura Oprea.
Sursa: wall-street.ro
Trei tineri au pornit o afacere prin care profita de hainele murdare ale altora
Pentru Bogdan Grigoras si George Vulcu, ideea unui business cu laundromate – spalatorii self-service de haine, care functioneaza fara personal, non-stop, pe baza de jetoane cumparate de la un automat – s-a cristalizat in perioada in care erau sportivi de performanta si mergeau in cantonamente de atletism.
Cativa ani mai tarziu, celor doi li s-a alaturat Razvan Rizea, fost coleg de liceu al lui Bogdan, si au deschis impreuna o spalatorie self-service sub brandul Easywash.
Convinsi ca fenomenul laundromatelor ar putea prinde si pe piata locala, cei trei antreprenori au decis sa se extinda pas cu pas, ajungand intre timp la opt unitati – sapte in Bucuresti si una in Timisoara, deschisa in regim de franciza in 2016. Planul lor de expansiune vizeaza insa mai toate orasele mari din Romania. „Vrem sa mergem inainte cu francizele, anul acesta vrem sa deschidem in Iasi, Sibiu si Craiova, unde deja am gasit parteneri, dar ne intereseaza si Brasov, Cluj-Napoca, Constanta“, completeaza Razvan Rizea.
Easywash a inregistrat anul trecut afaceri de 100.000 de euro, iar pentru anul 2018, antreprenorii se asteapta la venituri cu 50% mai mari. „Cifra de afaceri a crescut de la an la an, in fiecare spalatorie, pentru ca romanii aud ca acest concept a aparut si in Romania si incep sa il adopte. In afara, clientul acestor spalatorii are venituri medii spre mici, in Romania profilul este diferit: sunt persoane care nu au foarte mult timp, vor sa aiba hainele curate si uscate cat mai repede“, spune Bogdan Grigoras.
Sursa: newmoney.ro