0765.438.336

Stirile saptamanii 10 – 16 august

Eugen Ursu, Andrei Sueran, Graphein: Salariul unui inginer topograf ajunge si la 2-3.000 de euro. In medie un inginer topograf sau geodez castiga 1.000 de euro luna. Vrem sa ajungem la 1 milion de euro cifra de afaceri in 2020

Eugen Ursu, managing partner al companiei din topografie si geodezie Graphein, a spus in cadrul emisiunii de business ZF Live ca un inginer topograf poate ajunge la un salariu de 2-3.000 euro net lunar. In medie, un inginer topograf castiga 1.000 de euro net pe luna.

„Salariul pentru un inginer topograf poate ajunge la 2-3.000 de euro. Media ar putea fi aproximativ la 1.000 de euro“, a spus el.

Graphein este o companie din domeniul topografiei si se ocupa topografie inginereasca, asistenta topografica, cadastru si intabulare sau scanare 3D.

Cifra de afaceri de 600.000 de euro din 2019 am atins-o deja in acest an.

Sursa: zf.ro


Bogdan Ciocian, fondatorul cafenelelor Meron: Inainte aveam 140.000 de clienti la nivelul retelei, iar acum suntem la 60% din acest numar

ZF 15 minute cu un antreprenor. Bogdan Ciocian, fondatorul ...Bogdan Ciocian, fonda­torul cafenelelor Meron, spune ca pandemia a dus la o scadere considerabila a afacerilor retelei, astfel ca odata cu restrictiile impuse de catre autoritati, numa­rul persoanelor care treceau pragul acestor unitati a scazut la circa 60% fata de acum un an in aceeasi perioada.

„Am pastrat multe dintre cafenele pentru livrari sau pentru servirea la geam. Astfel, am reusit sa tinem deschise cam toate cele 18 unitati ale noastre in toata perioada aceasta marcata de pandemie. Terasele au facut o diferenta majora. Unde avem terase am reusit sa ajungem cu cifrele undeva la 70% fata de vara trecuta. Noi ajunsesem la 130.000-140.000 de clienti pe luna in toata reteaua, iar acum suntem la 55-60% din acest numar. Sunt unele unitati unde avem scaderi si mai mari“, spune Bogdan Ciocian, fondatorul cafenelelor Meron

Lantul de cafenele a fost infiintat in Cluj-Napoca, acolo unde sunt si cele mai multe unitati sub brandul Meron astazi. Lantul numara in total 18 cafenele la nivel national, in Cluj-Napoca, Bucuresti, Targu- Mures, Satu Mare, Zalau si Oradea. Dintre cele 18 cafenele sub brandul Meron, jumatate sunt administrate direct de companie, iar celelalte sunt administrate in sistem de franciza.

„Suntem in sase orase, iar pe­rioada asta ne-a stopat extinderea. In continuare avem pla­nuri si avem discutii, iar la inceputul anului viitor ne propunem sa iesim in afara tarii pe 2-3 piete in sistem de franciza.“

Sursa: zf.ro


Diana Staicu, proprietara a Scandinavian Design House: Pandemia ne-a prins intr-un proces de dezvoltare, am deschis un showroom nou in februarie, iar in martie l-am inchis

ZF 15 minute cu un antreprenor. Diana Staicu, proprietară a ...Diana Staicu, proprietara a companiei locale Scan­­­­­dinavian Design House, specializata in co­­­­mer­cializarea de mo­bi­lier si decoratiuni premium in stil scan­­­­di­nav, spune ca izbucnirea pan­demiei a fost un soc pentru afa­cerea sa, in acel mo­ment se afla in plin proces de dez­voltare si anume deschiderea unui nou showroom.

“Aceasta perioada a fost grea pentru ca nu ne-am asteptat. Pandemia ne-a prins intr-un proces de dezvoltare. Noi am deschis un nou showroom Vox in februarie si urma sa avem lansarea lui pe 10 martie, iar pandemia ne-a aratat ca in doua saptamani se poate inchide intreaga lume. A fost un soc mare atunci cand am fost nevoiti sa inchidem toate showroom-urile”, spune Diana Staicu, proprietara a Scandinavian Design House.

Sub umbrela Scandinavian Design House isi desfasoara in prezent, activitatea patru magazine offline de mobilier si deco­ra­tiuni: franciza BoConcept – Urban Danish Design since 1952, Fleximo – mo­­­bilier si accesorii pentru copii (2 locatii), franciza Vox – mobilier, par­chet si decoratiuni, la care s-a adau­gat din iunie si magazinul online sdhouse.ro.

Sursa: zf.ro


Farmacia Apoteca din Bucuresti a ajuns la 13 mil. lei in 2019 cu trei unitati, un avans de 12%

Farmacia Apoteca din Bucureşti a ajuns la 13 mil. lei în 2019 cu trei unităţi, un avans de 12%Farmacia Apoteca, un business cu trei unitati farmaceutice in zona Garii de Nord si Crangasi din Bucuresti, a ajuns la afaceri de 12,9 mil. lei in 2019, in crestere cu 12% fata de anul anterior.

Compania opereaza trei farmacii, ceea ce inseamna ca vanzarile per unitate depasesc 4 mil. Lei.

Brandul Apoteca este prezent pe piata retailului farma din 1994, farmaciile fiind controlate de antreprenoarea Georgeta Zamescu.

Sursa: zf.ro


Dan Pavel, Benvenuti: Traficul magazinelor din malluri a scazut in medie cu peste 30%. Nu exista centru comercial unde sa nu avem declin

Antreprenori locali. Dan Pavel, Benvenuti: Traficul magazinelor din malluri a scăzut în medie cu peste 30%. Nu există centru comercial unde să nu avem declinRetailerul de incaltaminte Ben­ve­nuti a pierdut in perioada 1 martie si 15 iunie, cat magazinele au fost inchise, incasari de 6,5 milioane de euro, spune Dan Pavel, proprietarul companiei. El adauga ca si dupa redeschidere rezul­tatele sunt sub asteptari.

„Vanzarile de dupa deschiderea mallurilor sunt sub asteptarile noastre tinand cont de pro­mo­tiile masive pe care le avem. Marja e si ea mult redusa fata de 2019 dat fiind ca am facut promotii masive pentru a pu­tea sa vindem colectia de vara. Am pier­dut lunile de baza pentru aceasta co­lec­tie tinand cont ca in perioada 15 mar­tie – 15 iunie vindeam in mod normal la pret intreg iar in 2020 am fost inchisi.“

Sursa: zf.ro


E.ON deschide in Constanta o statie de incarcare pentru masinile electrice si ajunge la 17 unitati in tara

E.ON deschide în Constanţa o staţie de încărcare pentru maşinile electrice şi ajunge la 17 unităţi în ţarăE.ON Energie Romania, unul dintre cei mai mari furnizori de utilitati la nivel local, anunta punerea in functiune a unei statii de incarcare a masinilor electrice in perimetrul Vivo Mall din Constanta.

Pana acum, E.ON Energie Romania a montat 17 statii de acest gen in Iasi, Tg. Frumos (jud. Iasi), Cristesti  (jud. Iasi), Roman (jud. Neamt), Piatra Neamt, Tasca (jud. Neamt), Gheorgheni (jud. Harghita), Sovata (jud. Mures), Targu Mures, Bacau, Suceava, Adjud (jud. Vrancea), Bucuresti (3 statii), Ramnicu Valcea si Constanta.

Sursa: zf.ro


Prime Kapital deschide saptamana viitoare primul mall din Dambovita, la Targoviste

Prime Kapital deschide săptămâna viitoare primul mall din Dâmboviţa, la TârgoviştePrime Kapital, unul dintre cei mai activi dezvoltatori de pe piata imobiliara din Europa Centrala si de Est, va inaugura la Targoviste primul mall din judet pe terenul fostei unitati militare.

Cu o suprafata construita totala de peste 70.000 mp, 1280 locuri de parcare din care 815 in subteran, Dambovita Mall va gazdui o oferta de magazine pentru toate categoriile de varsta si interese. In plus, centrul comercial include si primul hipermarket Carrefour din Targoviste.

Sursa: zf.ro


5 to go ofera un an fara taxe de franciza antreprenorilor care vor sa deschida noi cafenele

5 to go oferă un an fără taxe de franciză antreprenorilor care vor să deschidă noi cafenele5 to go, cel mai mare lant de cafenele din Europa de Est si cea mai accesata franciza din Romania, vine in sprijinul antreprenorilor romani prin sustinerea costurilor de franciza.

5 to go a luat decizia de a sustine antreprenorii care sunt deja parte din grup dar si pe cei care doresc sa se alature, prin acoperirea unor costuri cu taxe de franciza si marketing cu impact total de peste 400.000 euro asupra afacerii.

Astfel,incepand cu luna august, toti cei care vor decide sa se alature grupului 5 to go si vor semna un contract de franciza pana la finalul anului 2021 vor beneficia de un an extra, fara taxa de franciza. In plus, toate contractele existente s-au prelungit cu inca 2 ani, fara costuri pentru antreprenori.

„Continuam demersul nostru de a fi alaturi de comunitatea 5 to go si de antreprenorii romani pentru ca stim prin ce trec. Suntem alaturi de ei, in aceasta perioada dificila in HoReCa si nu numai. Deciziile luate, desi au un impact major asupra business-ului, dorim sa ne ajute sa consolidam relatia cu partenerii francizati si sa stea la baza dezvoltarii lor alaturi de noi. Stim ca este extrem de important sa te poti baza pe cineva, sa nu fii singur in aceste perioade de instabilitate. Experienta si know-how-ul nostru sunt puse in slujba lor, pentru a construi afaceri durabile, impreuna. Consider ca 2020 este un an de supravietuire, dar a carui contributie este esentiala pentru dezvoltarea pe termen lung”, a declarat Radu Savopol, co-fondator 5 to go.

25 de locatii noi 5 to go au fost deschise in perioada 5 mai – 1 august si altele 14 sunt in pregatire si urmeaza sa fie deschise pana la final de septembrie, in Bucuresti dar si in alte orase din tara: Constanta, Cluj-Napoca, Busteni, Giurgiu, Ploiesti, Sfantu Gheorghe.

Sursa: wall-street.ro


Berezka va deschide doua noi magazine in Bucuresti, dupa cresterea vanzarilor din acest an

Din martie pana in prezent, vanzarile lantului de supermarketuri Be­rezka, care vinde exclusiv produse slave si in special produse rusesti, au crescut comparativ cu anul trecut, chiar daca in luna martie au intampinat dificultati.

Anul acesta, compania, care are 7 unitati in Bucuresti, a deschis primul magazin in franciza si analizeaza posibiltatea de a se extinde in tara.

„Am dezvoltat primul magazin in franciza (un magazin pe care il aveam deschis din 2015). Rezultatul este bun si suntem in cautare de parteneri pe partea de franciza, care vor sa se implice direct. Bineinteles, dorim in continuare sa deschidem si magazinele proprii. Ne gandim sa pornim si spre alte orase. Deocamdata nu am o data concreta”, a declarat Natalia Frol, directoarea generala a Berezka.

„Pana la finalul anului mai dorim sa deschidem unu-doua magazine in Bucuresti. Totul depinde de disponibilitatea spatiilor comerciale, de pozitie si pret. Lucram la proiectul de renovare al magazinelor existente si speram ca pana la finalul anului sa renovam doua magazine. Va fi o surpriza placuta pentru clientii nostri”, explica Natalia Frol.

Sursa: retail.ro


Agroland a investit 150.000 euro in deschiderea celui mai mare magazin din retea, in Timisoara

Agroland a investit 150.000 euro în deschiderea celui mai mare magazin din rețea, în TimișoaraAgroland a deschis cel mai mare magazin din retea, in incinta primului strip mall din zona Timisoarei.

Agroland MEGA este un concept care consta in magazine cu circa 300% mai mari decat cele traditionale si in care se pune accent pe amenajare, aranjarea la raft, precum si consultanta de specialitate oferita clientilor. Acesta este primul magazin de acest tip din Timisoara si cel de-al cincilea din cadrul retelei Agroland.

„Am lansat conceptul Agroland MEGA in 2017, pentru ca am considerat ca este benefic pentru clientii nostri sa dispuna de magazine de tip supermarket, cu suprafete generoase, game variate de produse si personal calificat sa le ofere consultanta de specialitate, in functie de nevoile fiecaruia. Planurile noastre sunt sa extindem aceasta directie de dezvoltare si sa inauguram unitati Agroland MEGA in apropiere de toate marile orase din Romania, in urmatorii patru ani. Pana la finele lui 2020, ne-am propus sa deschidem inca doua astfel de unitati in Romania, in care sa avem la vanzare peste 3.000 de produse si care sa depaseasca 600 mp. Nu excludem nici extinderea in strainatate, intr-o prima etapa in tari vecine precum Serbia si Ungaria, daca noile Agroland MEGA vor avea succesul scontat, in Romania”, a declarat Horia Cardos, fondator si director general al Agroland.

Sursa: wall-street.ro


 

Acest site foloseste cookies. Prin continuarea navigarii va acordati acceptul pentru utilizarea lor. Afla mai multe

Un "Internet Cookie" este un fisier stocat pe dispozitivul de pe care se acceseaza Internetul al unui utilizator. Cookie-ul este instalat de catre un browser (de ex: Internet Explorer, Chrome, Mozilla Firefox) la cererea server-ului pe care este gazduit site-ul pe care il accesati. Site-ul Francize.ro poate folosi cookie-uri in scopuri de analiza a vizitatorilor (permite monitorizarea utilizatorilor si a caii pe care au urmat-o pe site; acest cookie nu poate fi folosit pentru a identifica persoanele, ci este folosit doar in scop statistic). Continuarea navigarii pe site-ul Francize.ro implica acceptarea acestor Cookie-uri.

Inchide