Dona, al treilea jucator din retailul farmaceutic dupa Catena si Sensiblu, si-a anuntat extinderea prin sistem de franciza si va deschide primele patru farmacii francizate pana la finalul saptamanii, doua in Bucuresti, una in Alexandria si una in Rosiorii de Vede.
Pana la finalul anului, actionarii spera la 30 de francize, iar in urmatorii ani Dona ar putea sa ajunga la 700 de unitati fata de 280 la finalul anului trecut.
Sursa: ZF.ro
Hotelul Cavaler din Sighisoara, cu o capacitate de 74 de camere, controlat de compania de telecomunicatii Teleson (Petru Basa), cu afaceri de circa 4 mil. lei, a fost deschis sub brandul Double Tree by Hilton, fiind afiliat anul trecut la lantul hotelier international Hilton.
Si hotelul Prahova Plaza, controlat de firma Valdor (Doru Morcovescu), este in renovare si se va converti la Double Tree by Hilton la inceputul lui 2017.
Sursa: ZF.ro
Casa Rusu, compania de retail a producatorului timisorean de mobilier Rus Savitar, vine pe piata cu primul format de magazin de mari dimensiuni si spune ca ar putea ajunge la patru astfel de unitati pana la finalul lui 2017.
Retailerul, controlat de familia Rusu, inaugureaza astazi in cadrul centrului comercial Vitantis Shopping Center din Bucuresti un magazin de 6.000 de metri patrati, dintre care 2.000 de metri patrati sunt alocati produselor de amenajare si decorare a locuintei.
In prezent, firma are trei fabrici unde se realizeaza mobilierul din pal melaminat si mobilierul tapitat. Casa Rusu detine o retea de 30 de magazine, dintre care 18 proprii si 12 in franciza.
Sursa: ZF.ro
Grupul francez Carrefour va avea dreptul de a opera magazinele Billa Romania sub sigla Billa doar pentru 18 luni de la data incheierii tranzactiei. Acordul dintre cele doua parti a fost semnat in decembrie anul trecut, astfel ca au mai ramas doar 12 luni din aceasta perioada. Apoi, la finalul perioadei, magazinele Billa vor fi rebranduite si vor functiona sub sigla Market.
Brandul Market este folosit de grupul Carrefour pentru divizia de supermarketuri, francezii avand in portofoliu branduri diferite pentru fiecare format. Astfel, hipermarketurile sunt prezente sub brandul Carrefour, iar magazinele de proximitate operate in franciza au doua branduri, Express pentru zona urbana si Contact pentru cea rurala.
Sursa: ZF.ro
Compania poloneza AmRest, actionarul lantului de cafenele Starbucks in Romania, a numit-o pe Oksana Staniszewska in functia de administrator al operatiunilor locale pentru un mandat de patru ani ce a inceput de la 1 iunie.
Aceasta este prima mutare publica a polonezilor pe piata locala de la intrarea in actionariatul Starbucks Romania in urma cu putin mai bine de un an.
Sursa: ZF.ro
Centrul comercial Park Lake din apropierea parcului Titan din Capitala, construit pe fosta baza sportiva Spartac, se va deschide pe 1 septembrie, dupa cum au anuntat companiile dezvoltatoare, Sonae Sierra si Caelum Development.
Mallul ridicat dupa o investitie de 180 mil. euro era initial programat sa se deschida in aprilie, dar dezvoltatorul a mutat termenul de inaugurare pentru prima zi de toamna. In prezent, 97% din suprafata inchiriabila totala, cu peste 200 de magazine, a fost contractata.
Sursa: ZF.ro
De la deschiderea primului centru Helen Doron English la Sibiu, in anul 2008 si pana in prezent, numarul francizelor a crescut considerabil, ajungand la un numar de 14 francize numai in zona de Vest a Romaniei. ”Mai mult decat extinderea numarului de centre, ne bucura faptul ca am dobandit maturitatea necesara pentru a ne pozitiona in primele locuri in pietele locale si ca am reusit sa castigam increderea parintilor si copiilor de pretutindeni”, afirma Cornel Barlea.
In prezent, omul de afaceri are o echipa de specialisti care ofera know-how francizatilor in domenii precum resurse umane, financiar, pedagogic si marketing si a carei activitate s-a dovedit necesara pentru dezvoltarea retelei.
Sursa: wall-street.ro
Povestea Memento Bus, cea mai noua firma din Christian Tour, grupul cu cele mai mari afaceri in turismul romanesc, a inceput cand fratii Cristian si Marius Pandel au plecat de la ideea ca turistii straini care ajung in Romania si vor sa plece mai departe, catre alte orase, nu vor fi foarte bucurosi sa mearga cu cursele regulate. Investitiile in Memento, de la autocare si pana la diverse sisteme, au costat peste 3,5 milioane de euro.
Din nefericire, Marius Pandel spune ca in Romania piata de servicii de transport public de persoane nu functioneaza dupa principiile liberei concurente si ale economiei de piata. Este, dimpotriva, o piata acaparata de cateva companii de transport binecunoscute, care au instaurat un cvasimonopol.
Sursa: profit.ro