0765.438.336

Stirile din perioada 24 – 30 aprilie

Numarul de companii romanesti care prefera dezvoltarea prin sistemul de franciza a crescut

Numarul companiilor romanesti (francizorilor) care mizeaza pe dezvoltarea prin sistemul de franciza a crescut cu 30% in perioada 2020-2022 comparativ cu 2019. Francizarea a devenit una dintre metodele preferate de scalare a afacerii pentru antreprenorii din Romania datorita posibilitatii de a creste business-ul de pana la 10 ori mai mult intr-un timp  mai scurt comparativ cu alte metode de scalare.

Astfel, cautand solutii de scalare a business-ului si de distribuire a riscului, aproape 80 de companii locale au optat in perioada 2020-2022 pentru dezvoltarea business-ului prin lansarea de concepte de franciza pe piata din Romania si pe piete internationale. Principalele industrii din care provin companiile care s-au francizat sunt HoReCa, retail si servicii, iar principalele orasele sunt Bucuresti, Cluj si Brasov.

“In perioade de incertitudine – pandemie, razboi, crize bancare – antreprenorii cauta solutii de scalare a business-ului, de impartire si diminuare a riscului si de multiplicare a veniturilor, francizarea fiind metoda si strategia de business la care au apelat cel mai des companiile in  aceste contexte. De altfel, scalarea prin vanzarea de francize ramane una dintre cele mai eficiente metode de crestere a afacerii, mai ales daca antreprenorii investesc din timp in pregatirea pentru francizare. In ultimii ani, tot mai multi antreprenori din Romania aleg aceasta metoda pentru a-si extinde business-ul pe plan local sau pe piete internationale”, explica Paul Voicu, Managing Partner Franchwise.

Sursa: profit.ro


Americanii de la JLL vand operatiunile din regiune si raman in regim de franciza. Andrei Sarbu devine unicul actionar al SVN Romania

Mutări în consultanţă. Americanii de la JLL vând operaţiunile din regiune şi rămân în regim de franciză. Andrei Sârbu devine unicul acţionar al SVN RomâniaMichael Stanton, prin iO Partners preia operatiunile JLL din Romania, Cehia, Ungaria si Slovacia. JLL ramane direct doar in Polonia, cea mai mare piata din regiune. JLL va transfera catre iO Partners diviziile de Leasing, Capital Markets, Evaluari, Consultanta si Project Management in Romania, Cehia, Ungaria si Slovacia. Se preconizeaza ca parteneriatul va intra in vigoare pana la inceputul lunii iunie 2023, iar integrarea va avea loc in urmatoarele luni.

Biroul local va pastra echipa formata din 35 de oameni si brandul JLL, dar vor lucra drept franciza, dupa modelul Cushman&Wakefield.

Sursa: zf.ro


Dezvoltatorul imobiliar Forty Management incepe lucrarile pentru proiectul Central District Lagoon City din nordul Bucurestiului, o investitie de 120 mil. euro

Dezvoltatorul imobiliar Forty Management începe lucrările pentru proiectul Central District Lagoon City din nordul Bucureştiului, o investiţie de 120 mil. euroForty Management, dezvol­tator roman de proiecte imobiliare cu destinatie mixta si reconversie urbana verde, a demarat lucrarile pentru Central District Lagoon City, un proiect care va cuprinde peste 400 de apartamente strict pentru inchiriere, spatii de biouri si servicii, un hotel si o laguna artificiala amplasata in centrul complexului.

„Este un proiect verde. Prin acest proiect ne propunem sa redefinim notiunile de life-style si divertisment, aducand toate aceste facilitati high-end chiar in centrul orasului si transformand Bucurestiul intr-o destinatie de vacanta, cu ape turcoaz si plaje.“

Sursa: zf.ro


Marian Gogu, director general, KFC Romania: Strategia noastra s-a schimbat semnificativ de-a lungul anilor. Initial amplasam restaurantele in zone cheie din oras, apoi am mers in malluri si ulterior ne-am indreptat catre drive-thru

Supliment ZF Benzinărie & Restaurant - un nou concept. Interviu. Marian Gogu, director general, KFC România: Strategia noastră s-a schimbat semnificativ de-a lungul anilor. Iniţial amplasam restaurantele în zone cheie din oraş, apoi am mers în malluri şi ulterior ne-am îndreptat către drive-thruReteaua de restaurante de tip quick service KFC va accelera expansiunea in Romania in acest an, opt deschideri fiind in plan in 2023, de circa doua ori mai multe decat in fiecare din anii anteriori. De altfel, patru inaugurari au avut deja loc pana in prezent, in aprilie 2023 lantul atingand borna de 100 de restaurante in Romania.

„In prezent, reteaua KFC a ajuns la 100 de unitati in Romania, cifra de care suntem mandri si recunoscatori in acelasi timp, fiindca istoria celor peste 25 de ani ne-a demonstrat ca brandul este dorit de consumatori in cat mai multe zone din tara. Avem 26 de unitati de tip drive-thru, 13 stradale (inline) si 59 de tip food court, in timp ce doua unitati sunt langa benzinariile Rompetrol“, spune Marian Gogu, director general al KFCRomania. Acesta din urma este un concept nou lansat si in teste, iar pentru ca o astfel de unitate sa isi atinga potentialul e nevoie de 1-2 ani, potrivit informatiilor existente.

Sursa: zf.ro


Cum arata benzinaria viitorului? Rompetrol mizeaza pe statii de carburanti care coaguleaza in jurul lor o serie de servicii complementare

Supliment ZF Benzinărie & Restaurant - un nou concept. Interviu. Cum arată benzinăria viitorului? Rompetrol mizează pe staţii de carburanţi care coagulează în jurul lor o serie de servicii complementareRompetrol Downstream, compania care opereaza reteaua de statii de carburant Rompetrol, a lansat un nou concept de benzinarie, precum si o serie de parteneriate strategice pentru a transforma spatiile de alimentare cu benzina ori motorina in centre de servicii.

Mai mult, grupul mizeaza in continuare pe extinderea retelei care numara astazi peste 460 de unitati. Doar in ultimii trei ani au fost inaugurate peste 70 de benzinarii Rompetrol – proprii si partenere – in Romania.

„In prezent, strategia Rompetrol Downstream se bazeaza pe trei piloni. Primul este reprezentat de expansiunea retelei de benzinarii, atat prin constructia de statii noi, cat si prin deschiderea de noi francize“, spune Zhanibek Nugertayev, directorul general al Rompetrol Downstream.

Sursa: zf.ro


De la antrenor la antreprenor: Raluca Bratan a facut din stilul sau de viata o sursa de inspiratie pentru un centru de activitati sportive in Cluj-Napoca. Al doilea studio va fi deschis in vara, dupa investitii de 60.000 de euro

Afaceri de la Zero. De la antrenor la antreprenor: Raluca Bratan a făcut  din stilul său de viaţă o sursă de inspiraţie pentru un centru de  activităţi sportive în Cluj-Napoca. Al doileaPasionata dintotdeauna de sport si de un stil de viata sanatos, Raluca Bratan a transformat acest hobby de zi cu zi intr-o idee de business la cativa ani dupa mutarea ei din orasul natal, Zalau, judetul Salaj, in Cluj-Napoca.

„In timpul facultatii, am inceput sa ma antrenez in Cluj-Napoca. La un moment dat, mi s-a propus o colaborare, pe care am acceptat-o, iar ulterior am hotarat sa ma dezvolt mai mult si sa-mi deschid chiar eu o afacere. In 2017 am inceput businessul, care era initial un studio pentru antrenamente Xbody. Eram pe atunci la o mansarda, intr-o camera de 12 metri patrati“, a povestit Raluca Bratan, fondatoarea BodyMoveFit Studio.

In prezent, BodyMoveFit Studio numara opt angajati pe langa Raluca, iar pentru cel de-al doilea centru va fi nevoie de o a doua echipa, formata initial din cinci oameni. Ea isi va imparti zilele saptamanii intre cele doua centre.

BodyMoveFit Studio s-a axat pe activitati care pot fi facute de intreaga familie, tocmai pentru a simplifica introducerea rutinei de sport in viata oamenilor, dupa cum spune Raluca.

„De exemplu, in timp ce copilul este la balet, mama poate merge la o clasa de pilates sau de yoga, ca sa eficientizeze timpul.“

Si pentru ca acest concept a castigat deja multi adepti, Raluca Bratan se gandeste sa-l francizeze, astfel ca cel tarziu anul viitor ar trebui sa apara si prima franciza.

Sursa: zf.ro


Afacerile McDonald’s Romania in 2022 s-au oprit la un pas de 300 mil. euro, fiind cu 28% mai mari decat in anul anterior. Profitul inainte de taxe al companiei a ajuns la 35 mil. euro, ceea ce inseamna ca firma a avut o marja de 11,8%

McDonald’s Romania, li­de­rul pietei de restau­rante, a inchis anul trecut cu o cifra de afaceri de 297 de milioane de euro, in crestere de circa 28% fata de 2021. Anul trecut a fost unul marcat de o inflatie re­cord, de peste 16%, insa evolutia vanzarilor lantului de restaurante de tip fast-food indi­ca faptul ca exista in cazul sau si o crestere reala. Mai exact, oamenii au mancat mai mult sau mai des la McDonald’s.

Sursa: zf.ro


Iulian Dascalu sparge gheata cu primul sau proiect rezidential, la Iasi. Va avea 45 de apartamente premium, cu o medie de pret de 3.000 de euro/mp

Dezvoltatorul imobiliar Iulius Group, detinut de antreprenorul Iulian Dascalu, face in Iasi primul proiect rezidential din portofoliul sau, care se afla chiar in apropierea celei mai noi cladiri de birouri pe care a inaugurat-o, Palas Campus.

„Construim o cladire cu 45 de apartamente, pentru a completa mixul din zona, unde mai avem spatii de birouri si retail. Livrarea este prevazuta pentru primele luni din 2024, insa tinand cont de ritmul in care evolueaza lucrarile acum, credem ca ar putea fi gata pana la sfarsitul acestui an“, a spus Raluca Munteanu, director de dezvoltare la Iulius. Proiectul, care poarta numele Tatami Seven, este primul cu destinatie rezidentiala din portofoliul Iulius, grup care s-a specializat in dezvoltarea de ansambluri mixte, cu birouri si retail.

Sursa: zf.ro


Retailerul de materiale de constructii MAM Bricolaj, fondat de antreprenorul Cristian Gavan, vrea sa isi extinda reteaua de magazine si sa diversifice oferta prin parteneriate, francizare sau achizitii

Retailerul de materiale de construcţii MAM Bricolaj, fondat de antreprenorul Cristian Găvan, vrea să îşi extindă reţeaua de magazine şi să diversifice oferta prin parteneriate, francizare sau achiziţiiRetailerul de materiale de constructii MAM Bricolaj, fondat in Bucuresti de antreprenorul Cristian Gavan, vrea sa isi extinda reteaua de magazine si sa diversifice oferta prin parteneriate, francizare sau achizitii, potrivit unei propuneri aprobata de actionari la AGA din 26 aprilie.

Astfel, actionarii au imputernicit Consiliul de Administratie sa evalueze oportunitati de parteneriat, francizare sau M&A, inclusiv in a emite oferte neangajante potentialilor parteneri in vederea dezvoltarii si diversificarii activitatii business-ului Mambricolaj si pentru extinderea retelei proprii de magazine.

Sursa: zf.ro


Radu Savopol, fondator si CEO al lantului de cafenele 5 to Go:Suntem un business meteo sensibil, un 20 de grade versus vreme urata iti poate influenta vanzarile foarte mult, cand ninge sau ploua ai scadere minus 30% in prima zi

Radu Savopol, fondator şi CEO al lanţului de cafenele 5 to Go:Suntem un business meteo sensibil, un 20 de grade versus vreme urâtă îţi poate influenţa vânzările foarte mult, când ninge sau plouă ai scădere minus 30% în prima ziRadu Savopol, fondator si CEO al lantului de cafenele 5 to Go, spune ca in primul trimestru din acest an lantul este la peste 10% fata de ceea ce s-a bugetat pe martie si a inchis cu vanzari de 3,5 milioane de euro.

“Suntem peste 10% pe buget la ce am estimat la martie, am estimat undeva la 3,1 milioane vanzare, inchidem cu 3,5 milioane de euro. La preturi din octombrie nu am mai umblat. Este foarte usor de previzionat ce se intampla pana la sfarsitul anului, suntem in deschiderile targetate de 150 de locatii anul acesta, am mai schimbat din francizati, care aveau bad management (management defectuos-n.red) si acolo imediat se simte, am adus produse un pic mai scumpe, am inceput sa vindem la 13 lei un sandwich, cel mai scump pe care il avem la ora asta. Am deschis o locatie la Hanul lui Manuc si era plina de turisti italieni, ceea ce m-a surprins”, a declarat Radu Savopol, fondator si CEO al 5 to Go la emisiunea Meeting Office.

Sursa: businessmagazin.ro


Un nou centru de distractie se deschide in Colosseum Mall, dupa o investitie de 1,5 milioane de euro

Colosseum Mall continua procesul de dezvoltare al mixului de chiriasi si anunta semnarea contractului de inchiriere cu Hype by Kiddo pentru deschiderea unui important centru de entertainment.

“Deschiderea noii locatii Hype in Colosseum Mall reprezinta un pas important in strategia noastra de expansiune. Pana in 2025 grupul nostru va creste cu minimum inca 5 locatii in Romania si cel putin 2 in afara tarii.” a spus Cristina Sucu, Co-Founder Hype by Kiddo.

Sursa: retail.ro


IULIUS a semnat un parteneriat cu un investitor american pentru cele doua proiecte de retail Family Market

Cele doua companii, Iulius si grupul de investitii american W&E Assets, detin cote egale de participare pentru ambele proiecte de retail de proximitate Family Market, inaugurate in 2022, in comuna Miroslava (zona metropolitana) si in cartierul Bucium din Iasi. Parteneriatul reprezinta materializarea unui obiectiv de consolidare a noului concept de retail si, totodata, a sustinerii planurilor de dezvoltare in real estate-ul autohton.

W&E Assets este un parteneriat de investitii fondat de Cocanougher Family Office, cu operatiuni in Statele Unite ale Americii, si antreprenorul iesean in industria tech Ilie Ghiciuc. Cocanougher Family Office investeste in diverse domenii, preponderent in Texas, de la dezvoltari real estate comerciale si rezidentiale, operatiuni agricole si din sfera resorturilor, pana la constructia conductelor industriale, redevente in domeniul resurselor minerale, tehnologie si investitii in bursa.

Partea romana a W&E Asset este reprezentata de Ilie Ghiciuc, antreprenor originar din Iasi si fondator al companiei tech Thinslices, infiintata acum mai bine de 10 de ani, care are in prezent operatiuni in Iasi, Berlin, Lisabona si Londra.

Sursa: retail.ro


IULIUS a inaugurat Palas Campus Iasi, cea mai mare cladire de birouri din Romania, dupa o investitie de 120 de milioane de euro

Marti, 25 aprilie 2023, compania IULIUS a inaugurat oficial al doilea proiect amplu de regenerare urbana pe care l-a realizat in Iasi. Palas Campus reprezinta cea mai mare cladire de birouri din Romania, avand o suprafata inchiriabila de 60.000 mp, care a presupus o infuzie de capital de peste 120 milioane de euro. Cladirea office este situata in zona Sf. Andrei si pune in valoare o parte a orasului care, desi centrala, nu a beneficiat pana acum de investitii semnificative.

“Ne primim partenerii in noua cladire, pe cele 13 companii de renume mondial, cu birouri dedicate pentru peste 5.000 de talente locale din industria creativa si automotive.” a spus Iulian Dascalu, Presedintele companiei IULIUS.

Sursa: retail.ro


Franciza Academia Micilor Developeri cauta parteneri pentru extindere. Care este investitia si ce business poti avea

Franciza Academia Micilor Developeri se extinde. Costuri și venituriAcademia Micilor Developeri, centru educational antreprenorial ce ofera cursuri de programare software, robotica si gandire algoritmica pentru copii, vizeaza un plan consistent de dezvoltare la nivel national, prin asocierea cu parteneri francizati, pentru deschiderea de noi centre in tara.

“Ne dorim parteneri de afaceri pe termen lung, care sa dezvolte businessul de educatie in IT la cele mai inalte standarde. Prioritatea noastra este calitatea, nu volumul. Am observat ca, in piata francizelor, exista un interes tot mai vizibil fata de astfel de investitii si modele de business. Daca francizele de vanzare de produs (de tip cafenea, restaurant, moda) au fost in trecut cele mai cautate, in ultimii doi ani, din ce in ce mai multe persoane investesc in francize de servicii. Acestea cer mai multa implicare din partea antreprenorului, pentru ca el poate face diferenta in relatia dintre client si business, de aceea se potrivesc unui profil de personalitate empatica, orientata spre socializare, cu o buna capacitate de gestionare si echilibrare a resurselor interioare, care doreste sa faca o investitie cu semnificatie in educatie si tehnologie,” spune Oana Manga, Managing Partner, Academia Micilor Developeri.

Sursa: start-up.ro


 

Acest site foloseste cookies. Prin continuarea navigarii va acordati acceptul pentru utilizarea lor. Afla mai multe

Un "Internet Cookie" este un fisier stocat pe dispozitivul de pe care se acceseaza Internetul al unui utilizator. Cookie-ul este instalat de catre un browser (de ex: Internet Explorer, Chrome, Mozilla Firefox) la cererea server-ului pe care este gazduit site-ul pe care il accesati. Site-ul Francize.ro poate folosi cookie-uri in scopuri de analiza a vizitatorilor (permite monitorizarea utilizatorilor si a caii pe care au urmat-o pe site; acest cookie nu poate fi folosit pentru a identifica persoanele, ci este folosit doar in scop statistic). Continuarea navigarii pe site-ul Francize.ro implica acceptarea acestor Cookie-uri.

Inchide