Gregory’s Romania: Avem patru restaurante si dublam numarul lor pana la final de 2019, iar de anul viitor acceleram dezvoltarea
Lantul de restaurante Gregory’s din Grecia a revenit in 2018 pe piata locala cu un restaurant in cladirea de birouri Upground din cartierul corporatistilor Pipera si vrea ca in cinci ani sa ajunga la 80 de unitati operate in sistem de franciza de catre parteneri.
„Gregory’s are acum in Romania patru restaurante, amplasate in cele mai importante zone ale Bucurestiului, in cladirea Upground din Pipera, pe strada Lipscani din centrul vechi, in Baneasa Shopping City si pe Mihai Bravu, in incinta unui magazin Kaufland. Ne pregatim sa deschidem si un restaurant in cartierul Militari“, spune George Makridis, CEO al Green Break SRL, compania care opereaza activitatea Gregory’s in Romania.
Sursa: zf.ro
Vasi Andreica, fondator Ted’s Coffee: „O cafenea deschisa in zonele de birouri are vanzari de circa 150.000 de euro pe an, fiind totodata mai profitabila ca o unitate stradala“
O cafenea Ted’s deschisa intr-o zona cu cladiri de birouri este mai profitabila decat una deschisa intr-un spatiu stradal, potrivit lui Vasi Andreica, fondatorul lantului cu acest nume. El nu a inaintat cifre privind profitabilitatea, insa a spus ca o unitate buna, deschisa intr-o zona office, poate ajunge la venituri de 150.000 de euro pe an. Pe de alta parte, o cafenea stradala, din punct de vedere operational, nu este profitabila, dar un asemenea local poate valida brandul.
„Pentru a-mi da seama daca un spatiu este bun pentru o cafenea sunt atent la traficul pietonal din zona, la companiile care lucreaza in jur si la salariul mediu pe care acestea il platesc. O unitate buna ar trebui sa aiba circa 250 de tranzactii pe zi, iar daca vorbim de o cafenea deschisa in zona de office, care e operationala de luni pana vineri, aceasta poate ajunge la venituri de circa 150.000 de euro pe an“, a spus Vasi Andreica.
Sursa: zf.ro
Salad Box a deschis al doilea restaurant din Marea Britanie, la Birmingham. Brandul, care a deschis primul magazin la Cluj-Napoca in 2012, este prezent pe 12 piete externe
Lantul romanesc de restaurante Salad Box, dezvoltat de patru antreprenori locali, a deschis o unitate in Birmingham, aceasta fiind a doua unitate deschisa in Marea Britanie de catre companie.
Salad Box mai are restaurante in Ungaria (sase unitati), Irlanda (doua unitati), Italia (doua unitati), SUA (doua unitati), Algeria (o unitate), Bulgaria (trei unitati), Franta (doua unitati), Cehia (doua unitati), Olanda (doua unitati), Spania (o unitate), Slovacia (o unitate).
Sursa: zf.ro
Sergiu Bolocan, Dodo Pizza: Reteaua numara sase pizzerii, iar anul viitor mai deschidem alte cinci
„In prezent exista circa 30 de localuri ce urmeaza a fi deschise sub acest brand si care se afla in diferite stadii de pregatire. Dodo Pizza este unul dintre lanturile de pizzerii cu cea mai rapida expansiune la nivel mondial, avand peste 500 de unitati in opt ani, compania fiind lansata in 2011“, spune Sergiu Bolocan, general manager Dodo Pizza Romania.
Compania a luat nastere in Rusia in 2011, iar prima franciza internationala a fost acordata in Romania trei ani mai tarziu. Acum, potrivit lui Bolocan, Dodo Pizza e lider pe pietele din Rusia si Kazahstan, iar in Romania sunt deschise sase unitati – patru in Bucuresti si doua in Brasov.
Sursa: zf.ro
Catalin Rusu, proprietar Rusu + Bortun Brand Growers : Avem multe concepte de franciza in Romania care pot fi scalate si sunt multi antreprenori care se gandesc de la inceput cum sa se dezvolte si pe alte piete
Sunt tot mai multe concepte de franciza locale, care pot fi scalate, exista si consultanta de specialitate, sunt antreprenori care se gandesc de la inceput cum sa iasa afara, a declarat Catalin Rusu, proprietar Rusu + Bortun Brand Growers.
Franciza este o stare de gratie pentru brand, ai facut ceva si daca acest concept se poate dezvolta inseamna ca ai dezvoltat un concept care poate fi dus mai departe. In branding avem brand development si brand building.
Sursa: zf.ro
Cristina Sindile, director general BT Microfinantare: De 1-1,5 ani vedem o crestere a antreprenorilor romani care vor sa isi scaleze businessul afara
Observam de 1-1.5 ani o crestere a numarului antreprenorilor romani care vor sa isi scaleze businessul afara. Suntem la inceput de drum pe zona asta, dar se vede o schimbare, dupa ce antreprenorii romani s-au concentrat in anii trecuti spre dezvoltarea locala, a declarat Cristina Sindile, director general BT Microfinantare.
Finantarea este un act de responsabilitate. La fel ca si piata de francize, si finantarea creste constant. De la cateva exemple acum cativa ani am ajuns sa avem astfel de proiecte de finantare constant. Se vede o crestere a antreprenoriatului.
Sursa: zf.ro
Mariana Constantinescu Bradescu, managing partner Piatraonline : In 5 ani cred ca vom ajunge cu locatii in 7 orase din Romania, dar vrem sa mergem si in alte tari din Europa
In 5 ani cred ca vom ajunge cu locatii in 7 orase din Romania, dar vrem sa mergem si in alte tari din Europa, a declarat Mariana Constantinescu-Bradescu, managing partner Piatraonline.
Este un business care are nevoie de o investitie financiara si de timp mai mare la inceput si realist vorbind eu vad sapte orase in Romania in care putem intra.
Sursa: zf.ro
Markku Kosonen, CEO&co-proprietar M Room: Piata de produse si servicii de ingrijire pentru barbati creste cu 10% pe an la nivel European
M Room este un concept finlandez, care vrea sa intre si in Romania, si serviciile noastre nu se rezuma la tuns, ci vizeaza o experienta completa, investitia totala intr-o locatie fiind de 250-400.000 euro, a declarat Markku Kosonen, CEO& proprietar M Room.
Afacerile medii anuale sunt de 250.000 euro pe magazin, iar 10% taxa de franciza.
Ne concentram pe experienta pe care o oferim, nu doar sa taiem parul sau sa barbierim. Vrem sa facem experienta cat mai placuta si accesibila. Uneori dureaza mult timp sa gasesti loc la barbierul preferat. Avem o afacere responsabila, nu doar profitabila.
Sursa: zf.ro
Drossos Chrysanthou, masterfrancizat 5aSec: Ne-am propus sa ajungem la 50 de spalatorii 5asec in urmatorii trei ani
Lantul de curatatorii 5asec, prezent pe piata romaneasca in sistem de franciza, a ajuns la 33 de unitati deschise si estimeaza ca in urmatorii trei ani va ajunge la un numar de 50 de spalatorii 5asec, a spus Drossos Chrysanthou, masterfrancizat 5aSec in cadrul conferintei Franchise Connection 2019.
„Suntem prezenti pe piata din Romania de 10 ani. Am ajuns sa operam pe aceasta piata 33 de locatii, iar in urmatorii trei ani vrem sa ajungem sa operam 50 de unitati”, a spus Drossos Chrysanthou.
Sursa: zf.ro
Dana Banica, master francizat Logiscool: Daca ai un concept clar definit si o viziune coerenta, reusesti sa transmiti povestea, atunci francizarea si scalarea nu sunt o problema
Dana Banica, master francizat Logiscool, sustine ca un brand poate fi francizat si poate creste pe o piata noua daca are un concept clar si o viziune coerenta.
„Cand duci un brand pe o piata noua, unde nu are o imagine, este important cum spui povestea brandului. Daca ai un conecpt clar definit si o vizine coerenta, si reusesti sa transmiti povestea, atunci francizarea si scalarea nu este o problema”, a spus Dana Banica, master francizat Logiscool, in cadrul conferintei Franchise Connection 2019.
Logiscool este o scoala dezvoltata in sistem de tip franciza unde elevi cu varste cuprinse intre 7 si 17 ani invata de la nivel incepator notiuni de programare. Conceptul a fost prezentat in Romania la prima editie din 2017 a forumului de francize, organizat de ZF si francize.ro.
Sursa: zf.ro
Raluca Stanciu, managing partner Franchwise: Un brand se creste cu reguli. Diferenta o face modul de operare, pentru ca trebuie adaptat local
„Un brand se creste cu reguli, diferenta vine la modul de operare, pentru ca trebuie adaptat local. Exista reguli, dar problema este cum vezi partea de creativitate”, a spus Raluca Stanciu.
Afara oamenii parca lucreaza mai smart. Trebuie sa „think big”. Daca tot faci un lucru, de ce nu ai putea sa il multiplici cat tine piata? Daca tot ma pregatesc pentru 10 francizati, de ce sa nu ma pregatesc pentru 30? Pentru ca este aceeasi pregatire.
O conditie esentiala cand deschizi o franciza este reprezentata de faptul ca trebuie sa iti iubesti partenerii, de la furnizori, la echipa pe care o ai si la partenerul final (cel spre care faci propuenrea de bsuiness) asa cred ca poti sa faci lucrurile mai mari si mai bine.
Sursa: zf.ro
Dr. Edith B. Steiner, CEO Growentas: Unicitatea, credibilitatea si sentimentul de familie sunt trei elemente importante pentru un francizat
Francizatii trebuie sa atinga trei elemente importante: unicitate, credibilitate si sentimentul de familie, atunci cand vrea sa deschida un business in sistem de franciza, a spus Dr. Edith B. Steiner, CEO Growentas, in cadrul conferintei Franchise Connection 2019.
„Unicitatea este unul din cele mai importante lucruri, trebuie sa aveti ceva diferit, sa aveti ceva care sa va diferentieze. Al doilea factor este credibilitatea, care vine cu increderea si documentele pe care le primiti de la franizori. Credibilitatea vine si din partea franciorilor, dar in timp si prin rezultate. Al treilea element este sentimentul de familiaritate. Trebuie sa te simti liber sa ii intrebi pe francizori orice ai nevoie sa stii”, a spus Edith B. Steiner.
Sursa: zf.ro
Margit Leidinger, fondator & CEO Finalit: Cautam un master francizat in Romania pentru ca nu putem face totul singuri din Austria
Finalit, compania austriaca care are in portofoliu produse si servicii pentru curatarea suprafetelor din piatra, cauta un master francizat pentru a intra pe piata din Romania, a spus Margit Leidinger, fondator & CEO Finalit, in cadrul conferintei Franchise Connection 2019.
„Cautam un master francizat in Romania pentru ca nu putem face totul din Austria. Am avut cateva proiecte aici si am observat ca piata are potential. Credem ca atunci cand vom avea cerere mare pe piata din Romania va fi important sa avem parteneri locali care sa stie cum sa faca lucrurile, sa stie ce sa faca cu diverse tipuri de piatra”, a spus Margit Leidinger.
Sursa: zf.ro
Angela Sterling, fondator & CEO Lingotot: Educatia este un domeniu foarte ofertant pe zona de francize si cred ca Romania este pregatita pentru centrele noastre
Educatia este un domeniu foarte ofertant pe zona de francize si cred ca Romania este pregatita pentru centrele noastre, a declarat Angela Sterling, fondator & CEO Lingotot.
Este o franciza pe educatie, invatam limbi straine. Am fost profesoara, am lucrat in Scotia, Dubai, Orientul Mijlociu, si mi-a placut la nebunie. Apoi am avut un copil si am inceput sa caut solutii pentru a preda copiilor limbi straine, desi nu suntem o cultura obisnuita sa invete limbi straine. Am pornit afacerea in recesiune si lucrurile au mers mult mai repede decat ma asteptam. Dupa a treia lectie am fost intrebata daca ma voi extinde in franciza.
Sursa: zf.ro
Eric Wakker, fondator & partener PowerSlim: Cautam un master francizat pentru a intra pe piata din Romania si a ne extinde. Investitia este intre 200.000-250.000 de euro
Compania PowerSlim, dezvoltata de antreprenorul Eric Wakker in urma cu 15 ani in Belgia, cauta master francizat pentru a intra pe piata din Romania si pentru a se extinde mai apoi. De asemenea, investitia intr-o franciza PowerSlim este intre 200.000-250.000 de euro, a spus Eric Wakker, fondator & partener PowerSlim, in cadrul conferintei Franchise Connection 2019.
Conceptul PowerSlim este practic un tratament care are mai multi pasi. Transformarea dureaza un an. Lucram de mai bine de 10 ani pentru a imbunatati acest progarm. Acum putem garanta 100% ca atunci cand cineva apeleaza la noi ajunge la greutatea dorita. De asemenea, fiecare nivel din program are un specific.
Am dezvoltat businessul PowerSlim in Belgia in 2004, iar patru ani mai tarziu ne-am extins in Olanda.
PowerSlim a intrat pe piata din Germania in 2017 prin sisteme de franciza, iar un an mai tarziu a intrat si pe piata din Austria, tot in sistem de franciza.
In 2019 PowerSlim a ajuns la un numar de 450 de specialisti-parteneri (coaches) in Olanda si Belgia si aproximativ 140 de parteneri in Germania si Austria.
Sursa: zf.ro
Franchise Connection 2019: Piata romaneasca de francize a ajuns la 3,6 mld. euro si 450 de concepte. „Vedem interes tot mai mare din partea antreprenorilor locali sa iasa pe pietele externe“
Piata romaneasca de francize s-a dezvoltat constant in ultimii ani, atat prin concepte create local, cat si prin branduri internationale, ajungand de la 1,6 mld. euro in 2014 la 3,6 mld. euro in acest an si un total de 450 de concepte. Comparativ cu tarile vestice, Romania este inca o piata mica, ceea ce face ca si potentialul de crestere sa fie foarte mare, cu atat mai mult cu cat sunt domenii care au inceput sa atraga atentia antreprenorilor abia in ultimii ani, cum ar fi educatia sau zona de beauty, sunt de parere participantii la conferinta Franchise Connection 2019, organizata de Ziarul Financiar in parteneriat cu Franchwise.
Conferinta Franchise Connection 2019 a avut ca parteneri Banca Transilvania, PiatraOnline, 5asec, MRoom, PowerSlim, Ted’s Coffee, Feydom, Rusu&Bortun, Pep&Pepper, C House Milano, Gregory’s, Logiscool, Finalit StoneCare, Vodafone, Re/Max, Nedelya, Dodo Pizza, Dr. Leahu, Christian Tour si Japanos.
„Piata a crescut constant, an de an, din momentul in care am inceput noi sa o studiem. Daca in 2014 estimam o valoare de 1,6 mld. euro, in 2015 am trecut usor pragul de 2 mld. euro, in 2016 eram la 2,5 mld. euro, iar in 2017 la 3 mld. euro si in 2018 la 3,3 mld. euro. Anul acesta am ajuns la 3,6 mld. euro si 450 de concepte. Este o piata colorata, diversificata. Ai de unde alege. Daca e sa ne gandim la viitor, noi suntem o tara emergenta si ne putem uita la tarile din vest sa vedem trendurile si sa ne imaginam cum va fi in viitor si la noi. Franta poate fi un exemplu pentru noi: acolo sunt peste 2.000 de concepte. Avem potential de crestere, clar“, a declarat Paul Voicu, managing partner Franchwise.
Sursa: zf.ro
Gabriel Faflei, fondator Japanos: Noi speram sa ne extindem in 5-6 orase din Romania cu 2-3 locatii in fiecare oras. „Pentru Bucuresti, noi avem un concept foarte simplu, care consta in investirea a 30.000-40.000 de euro, suficient pentru francizarea unui restaurant.“
Gabriel Faflei, fondatorul lantului de restaurante Japanos cu specific asiatic, planuieste sa deschida intre una si trei unitati in marile orase ale Romaniei, dar se pregateste si pentru extindere in afara granitelor tarii. Printre cele mai importane locatii unde ar putea fi deschise astfel de restaurante se numara Franta sau Emiratele Arabe Unite.
„Noi speram sa ne extindem in 5-6 orase din Romania cu 2-3 locatii pe fiecare oras, plus Bucurestiul. Avem un contract semnat in Malta pentru sase restaurante pe care urmeaza sa le instalam anul viitor. Avem o discutie aproape pe final in Franta. Mai avem niste discutii foarte bune in Bulgaria si in Emirate. Partea de vanzare de franciza a inceput la sfarsitul primaverii, pentru ca am avut nevoie de sase luni pentru a aseza, adica pentru a avea toate procedurile scrise“, a spus Gabriel Faflei.
Sursa: zf.ro
Josan Garcia CFE, consultant international si avocat Frankizia.com: Un francizat nu trebuie sa acorde mai putin de 50 de ore pe saptamana businessului deschis in sistem de franciza
Timpul pe care il dedica un potential francizat businessului deschis in sistem de franciza trebuie sa se afle pe lista de factori pe care ii cauta un francizat, deoarece acesta nu trebuie sa fie mai mic de 50 de ore pe saptamana, a spus Josan Garcia CFE, consultant international & avocat Frankizia.com, in cadrul conferintei Franchise Connection 2019, organizata de Ziarul Financiar in parteneriat cu Franchwise.
„Aveti grija ce francizati recrutati deoarece costurile de francizare nu sunt mici. Prima data un antreprenor trebuie sa caute valorile comune si sa stie care sunt obiectivele potentialului francizat. Timpul este un element important, pentru ca trebuie sa stim cat timp pot dedica francizatii businessului. In general, francizatii nu trebuie sa dedice mai putin de 50 de ore pe saptamana afacerii dschise in sistem de franciza”, a spus Josan Garcia CFE, consultant international & avocat Frankizia.com.
Sursa: zf.ro
Razvan Cuc, presedinte RE/MAX Romania: Sunt trei piloni pentru orice business in real estate: brand puternic, apartenenta la o retea, pachet de suport solid
In industria de real estate sunt trei piloni pe care trebuie sa se bazeze antreprenorii care conduc companii de profil atunci cand fac pasul spre francizarea businessurilor, a spus Razvan Cuc, presedinte RE/MAX Romania, in cadrul conferintei Franchise Connection 2019.
„Sunt trei piloni pentru orice business in real estate: brand puternic, apartenenta la o retea, pachet de suport solid. Pe partea de suport, trainingul are un rol esential, pentru ca lucram in servicii. Iar pentru asta avem un pachet complet de instrumente de lucru”, a spus Razvan Cuc.
Sursa: zf.ro
Rolf A. Kirst, presedinte Franchise Pool International: Cum poti extinde o franciza pe plan international? Ai nevoie de un concept nou fata de cel dezvoltat local
Pentru a extinde o companie in sistem de franciza pe mai multe piete internationale, antreprenorii trebuie sa gandeasca si sa adapteze conceptul diferit in functie de nevoile pietei in care urmeaza sa intre, a spus Rolf A. Kirst, presedinte Franchise Pool International, in cadrul conferintei Franchise Connection 2019.
„Cum poti extinde o franciza pe plan international? Ai nevoie de un concept nou fata de cel dezvoltat local. O poti face singur, dar dureaza mai mult si costa mai mult. Platesti pentru greselile pe care le faci. Dar o poti face cu ajutorul unui consultant care sa aiba experienta si relatii internationale. Pretul pe care il platesti pentru consultanta te va ajuta sa eviti anumite greseli care te-ar putea costa mai mult”, a spus Rolf A. Kirst.
Sursa: zf.ro
Paul Voicu, managing partner Franchwise: Calitatile francizei: are un brand in spate, stie cum sa faca lucrurile, este organizata si procedurizata, evolueaza si se dezvolta
Printre calitatile unui business care se extinde in sistem de franciza se numara faptul ca are un brand cunoscut in spate, iar procesele sunt organizate si procedurizate, ceea ce ajuta la dezvoltare, a spus Paul Voicu, managing partner Franchwise, in cadrul conferintei Franchise Connection 2019.
„Calitatile francizei: are un brand in spate, stie cum sa faca lucrurile, este organizata si procedurizata, evolueaza si se dezvolta. In ultimii sapte ani ne-am gandit cum putem ajuta si alte firme sa evite dificultatile prin care am trecut eu atunci cand am intrat in antreprenoriat. Important pentru francizori este sa nu se astepte sa faca bani din primele francize vandute”, a spus Paul Voicu.
Sursa: zf.ro
Radu Lupas, co-fondator Saladbox: Cand extinzi businessul in sistem de franciza trebuie sa fii atent la locatiile alese. Capitalul trimis de compania mama in strainatate este mare
Radu Lupas, co-fondator al Saladbox, cel mai extins brand de restaurante romanesc, a explicat ca extinderea unui business (in sistem de franciza) pe piete internationale necesita un buget de investitii destul de mare, deoarece abia a treia franciza deschisa va intra pe breakeven si nu va mai avea nevoie de ajutor financiar, motiv pentru care antreprenorii trebuie sa fie atenti la locatiile pe care le aleg pentru extindere.
„Daca as putea da timpul inapoi si daca as putea schimba ceva la ceea ce am facut pana acum cu Saladbox, as bugeta cu excedent expansiunea internationala. Sunt doua mari dezavantaje aici, pentru ca abia a treia franciza vanduta va intra in breakeven pe tara respectiva, ceea ce inseamna sa nu mai finantezi in acea tara. Capitalul care este trimis de compania mama in strainatate este mare, la vama ai conversia monedei -ceea ce poate creste costurile-, de aceea trebuie sa fii atent la locatiile alese”, a spus Radu Lupas, co-fondator SaladBox, in cadrul conferintei Franchise Connection 2019.
Sursa: zf.ro
Raluca Stanciu, managing partner Franchwise: Interactionam anual cu peste 2.000 de potentiali investitori, dar doar 50 dintre ei, 2,5%, ajung sa faca pasul si sa investeasca
Lipsa culturii antreprenoriale din Romania are impact asupra numarului de companii nou deschise sau francizate, astfel ca, din aproximativ 2.000 de persoane doar 50 ajung sa investeasca si sa deschida un business in sistem de franciza pe piata locala, a spus Raluca Stanciu, managing partner Franchwise, in cadrul conferintei Franchise Connection 2019.
„Nu avem o cultura antreprenoriala ca in alte tari, nu avem afaceri mostenite de la bunici, parinti. Dar vedem interes tot mai mare pentru antreprenoriat la varste mici. Interactionam anual cu peste 2.000 de potentiali investitori, dar doar 50 dintre ei, adica 2,5%, ajung sa faca pasul si sa investeasca. Pentru ca de la interes la actiune e o distanta mare in Romania. Nu doar banii conteaza, ci si atitudinea, sa fie omul potrivit la locul potrivit”, a spus Raluca Stanciu.
Sursa: zf.ro
Vodafone: Avem un total de 480 de magazine in Romania, dintre care 60 sunt operate in sistem de franciza. „Francizatul trebuie sa achite o taxa de franciza care variaza intre 2.500 si 10.000 de euro, in functie de factori precum tipul unitatii, suprafata, zona geografica si nivelul de investitii necesare amenajarii si echiparii spatiului comercial.“
Vodafone Romania, al doilea jucator de pe piata locala de telefonie mobila, care a finalizat in acest an achizitia companiei de cablu UPC devenind un jucator cu afaceri de un miliard de euro si peste 10 miloane de clienti, detine peste 480 magazine proprii si partenere, dintre care peste 60 sunt operate in sistem de franciza.
„Franciza Vodafone este un model de business implementat nu doar pe piata din Romania, ci si in alte tari din intreaga lume unde grupul Vodafone este prezent”, spune Florian Georgescu, sales director customer business unit Vodafone Romania.
Sursa: zf.ro
Cristiano Iezzi, co-fondator & development manager C House Milano: Daca intri pe o piata noua trebuie sa te diferentiezi de concurenta pentru a rezista
Cristiano Iezzi, co-fondator & development manager al lantului italian de cafenele C House Milano, lansat pe piata in urma cu 15 ani, este de parere ca atunci cand o companie intra pe o noua piata trebuie sa se diferentieze de concurenta pentru a rezista.
„Daca vreau sa intru pe o piata noua trebuie sa ma diferentiez de altii pentru a rezista. Am ajuns acum in 8 tari, cu 50 de restaurante. Dar a fost un drum lung si dificil. Ceea ce conteaza este pasiunea cu care faci afacerile. Cand pornesti ceva, ai nevoie sa transmiti aceasta pasiune. Nu poti discuta doar cifre cu francizatul tau”, a spus Cristiano Iezzi, co-fondator & development manager C House Milano, in cadrul conferintei Franchise Connection 2019.
C House Milano a intrat pe piata locala in 2012, iar in prezent opereaza cinci cafenele.
Sursa: zf.ro
Magazinul Sosetaria.ro estimeaza afaceri in crestere cu 65% si urmeaza diversificarea portofoliului. Maris Sergiu, proprietar: „Anul 2018 l-am incheiat cu o cifra de afaceri de 150.000 de euro, iar anul in curs estimam sa il incheiem cu afaceri de 250.000 de euro.“
Magazinul online Sosetaria.ro, specializat in vanzarea de sosete, dresuri si colanti, estimeaza cresteri de peste 66% ale cifrei de afaceri la finalul anului in curs, ajungand astfel la afaceri de 250.000 de euro.
„Am incheiat anul 2018 cu afaceri de aproximativ 150.000 de euro, iar pentru finalul acestui an estimam o cifra de afaceri de 250.000 de euro. Am inregistrat cresteri in fiecare an de cand am preluat brandul, din 2017“, a spus Maris Sergiu, proprietarul companiei.
Magazinul online Sosetaria.ro a luat nastere in 2008, fiind dezvoltat de o echipa de programatori din Cluj. Pana in 2017, anul in care a fost achizitionat de Maris Sergiu, magazinul a fost gestionat de echipa Avanticart din Cluj, care l-a si dezvoltat.
Sursa: zf.ro
Brandul de lenjerie intima Victoria’s Secret a atras mii de oameni in magazinul deschis in weekend in Baneasa Shopping City. „Foarte multe cliente au venit sambata inainte de deschiderea magazinului pentru a fi primele care ii trec pragul.“
Magazinul Victoria’s Secret din Baneasa Shopping City, primul din Romania deschis in weekend, a atras cateva mii de oameni in primele doua zile de la inauguare. Cozile s-au intins pe cateva zeci de metri, amintind de lansarea H&M in Romania in 2011 si de perioada de dinainte de ‘89. Pe o piata unde sunt prezente majoritatea marilor branduri internationale, exista in continuare marci a caror venire poate declansa o asemenea frenezie.
„Este cea mai asteptata si cea mai importanta deschidere de magazin a anului (…). Foarte multe cliente au venit sambata inainte de deschiderea magazinului pentru a fi primele care ii trec pragul. Vorbim despre cateva mii de persoane care au facut shopping in acest weekend in magazinul Victoria’s Secret“, spun reprezentantii centrului comercial amplasat in zona de nord a Capitalei unde locuiesc in special persoane cu venituri peste medie. Acestea sunt si clientii tinta ai multora dintre brandurile din mall, unele dintre ele exclusive, cum e cazul Victoria’s Secret.
Sursa: zf.ro
Reteaua de restaurante cu specific japonez Japanos a ajuns la 7 unitati dintre care o franciza. „Continuam expansiunea atat la nivel national, cat si international“
Lantul de restaurante cu specific japonez Japanos, prezent pe piata de circa trei ani, a ajuns la sapte unitati, insa exista loc de expansiune, fondatorul businessului vorbind de o retea de 20-30 de unitati doar in Romania.
El poarta totodata negocieri si pentru expansiunea dincolo de granite. „Probabil ca 20-30 de restaurante in principalele orase ale tarii ar fi suficiente la ora actuala pentru Romania. Avem in vedere centre urbane precum Cluj-Napoca, Timisoara, Arad, Sibiu, Iasi, Constanta, Brasov, Craiova, Oradea, chiar si Ploiesti, unde am avut surpriza ca la unul dintre festivalurile de street food sa avem vanzari record“, spune Gabriel Faflei, fondator Japanos.
Sursa: zf.ro
Reteaua de cafenele TONY to GO, detinuta de familia Nituleasa, a ajuns la 5 unitati in Bucuresti, si vrea sa se extinda in franciza
Lantul de cafenele TONY to GO, lansat in 2017 de familia Nituleasa, a ajuns la cinci unitati dupa ce a deschis trei localuri in acest an. In ceea ce priveste planurile de dezvoltare, antreprenorii vorbesc despre extinderea in sistem de franciza, atat in Bucuresti, cat si in provincie.
Astazi lantul numara cinci cafenele, toate amplasate in Bucuresti. Prima cafenea au deschis-o pe strada Biharia nr. 67-77, in complexul Metav, unde sunt birourile unor companii precum Intersport sau BigPrint. A urmat apoi o unitate in Pipera Plaza la inceput de 2018 pentru ca in acest an sa fie inaugurate alte trei, una stradala in zona Foisorul de Foc si doua in cadrul unor cladiri de birouri precum AFI Park 2 si Plaza Offices.
Sursa: zf.ro