23 de idei de francize testate pentru 2023
Daca esti la rezolutia de anul nou:), daca vrei sa schimbi ceva in parcursul tau (fie el antreprenorial si gandesti sa te diversifici, fie el in tranzit – de la corporatie catre antreprenoriat), asa cum te-am obisnuit, in fiecare an, am facut pentru tine o selectie de idei de afaceri in franciza, modele de business testate care si-au dovedit succesul si care continua dezvoltarea si in 2023 – 23 idei de francize testate pentru 2023.
Noi credem ca este momentul oportun din an sa incepi sa analizezi noi oportunitati de afacere, in franciza, si sa vezi care este franciza care ti se potriveste. Am pregatit o selectie de afaceri, pe domenii de activitate, concepte romanesti sau internationale, business-uri in diferite momente de evolutie, ramane la tine sa decizi care este franciza care ti se potriveste si sa treci la actiune in noul an:)!
HoReCa
1. Franciza Treevi Pizza Al Taglio
Conceptul Treevi a luat nastere in anul 2017 cu scopul de a dezvolta un concept de pizza al taglio care sa vina cu o calitate superioara a produsului, dar si sa pastreze gustul autentic italienesc.
Pe parcursul anilor, reteaua de restaurante Treevi a cunoscut o expansiune rapida, aceasta avand loc exclusiv in Bucuresti, fiind testate tipologii diferite de locatii, atat cu posibilitate de servire la interior sau pe terasa, precum si cu servire la vitrina. In prezent, Treevi are 8 locatii stradale si in 2023 urmeaza deschiderea primelor 2 locatii de centre comerciale, in 2 dintre cele mai aglomerate centre comerciale din Bucuresti.
Retetele reprezinta unul dintre punctele forte ale Treevi, aspect ce atrage din ce in ce mai multi clienti dornici sa incerce un preparat inedit pentru piata nationala. Retetele sunt imbunatatite in mod constant, iar diversitatea produselor disponibile pentru cei ce vin sa serveasca o pizza al taglio este din ce in ce mai variata.
Incepand cu anul 2023, Treevi isi continua expansiunea la nivel national prin dezvoltarea propriului sistem de franciza, manifestand dorinta de a avea produsele sale disponibile pentru un public cat mai larg. Orasele targetate pentru 2023 (lansare locatii in franciza) sunt Brasov, Craiova, Ploiesti si Constanta.
Investitia intr-o locatie Treevi este cuprinsa intre 70-90.000 de euro (in raport de marimea locatiei si stadiul la preluare) si cuprinde toate cheltuielile asociate de la amenajare, dotare cu echipamente si mobilier, seating terasa, stoc initial de materii prime, taxa de franciza, garantii la proprietar pentru inchiriere spatiu, costul cu trainingul initial al personalului si francizatului si capitalul circulant de lucru pentru primele luni operationale.
2. Franciza Simigeria PETRU
Dupa o reteta autentica, la PETRU se mestesugesc renumitii covrigi, pizza apetisanta, sandwich-uri gustoase, bunatati dulci si sarate de patiserie. PETRU da viata gustarilor si deserturilor ce te ispitesc sa te bucuri de gustul unic, care pastreaza traditia si farmecul de odinioara.
Primul magazin PETRU a fost deschis in septembrie 2009 la Iasi, astazi reteaua numara peste 60 de locatii deschise la nivel national, prin investitii proprii si franciza. Anul 2022 a fost un an cu focus pe expansiunea in franciza, noi locatii francizate fiind deschise la: Bacau, Focsani, Alba Iulia, Craiova, Baia Mare, Buzau, Ploiesti, Bucuresti.
Compania continua expansiunea in franciza in 2023, cu focus pe regional si cauta parteneri interesati sa se implice in admnistrarea si operarea business-ului, francizorul punand la dispozitie mecanisme de finantare pentru investitia in echipamente.
Investitia intr-o unitate Petru variaza intre 80-90.000 euro (in functie de marimea locatiei si stadiul dotarilor tehnice la preluare) si include cheltuieli de amenajare, dotare echipamente si mobilier, software, stoc initial materii prime, garantii inchiriere spatiu, costuri cu training-ul francizatului si personalului sau angajat, capitalul circulant de lucru pentru primele luni operationale. Partenerul trebuie sa dispuna de un capital minim de investit de min. 40.000 de euro, avand access la mecanisme diversificate de finantare pentru completarea investitiei initiale.
3. Franciza King Rolls
Povestea King Rolls a inceput in 2018, cand s-a deschis primul restaurant in Bucuresti, pe Calea Vitan. Urmatorii ani i-au petrecut perfectionandu-si retetele, punand la punct un set cat mai clar de proceduri si definitivand un amplu proces de branding.
In 2019, activitatea King Rolls a crescut in mod sustinut. Eforturile au fost concentrate pe trei domenii: achizitionare de echipamente high-end care sa creasca productivitatea, imbunatatirea procedurilor si marketing. A fost anul in care au reusit sa puna la punct planul de comunicare pe 12 luni, si-au consolidat prezenta in mediul online si au desfasurat cateva campanii de crestere a notorietatii in proximitate.
In 2020, brandul a sarbatorit doi ani de activitate in piata fast food (sau mai degraba quick service) a Bucurestiului. Cifrele pe care le-au atins au fost cel putin incurajatoare, iar traiectoria generala pe care se gaseste afacerea este una, in mod evident, ascendenta. Acest lucru este probat de numarul tot mai mare de clienti loiali care le trec pragul, si, in primul rand, de cresterea accelerata pe care o au pe segmentul de livrare.
Anul 2021, este anul in care au luat decizia de a deschide un nou restaurant King Rolls, astfel in ianuarie 2021, o noua locatie King Rolls a fost lansata, in incinta complexului Afi Palace Cotroceni.
Respectand procedurile, invatand din greseli si comportandu-se impecabil cu toti clientii, isi propun sa devena una dintre cele mai importante francize cu servire rapida, mai intai din Romania, iar apoi din intreaga Europa. Anul 2022 a adus semnarea primei francize la Iasi, si care urmeaza sa fie inaugurata in 2023.
Expansiunea continua cu orasele Brasov, Sibiu, Ploiesti, Timisoara, Cluj. Investitia intr-o locatie in functie de suprafata variaza intre 100-130.000 de euro si include toate costurile asociate cu dotarea si amenajarea locatiei, alaturi de taxa de franciza, costurile de training francizat si garantii proprietar spatiu, precum si capitalul circulant de lucru pentru primele luni operationale.
4. Franciza Velocità
Un design care transforma + un produs premium + un business sanatos si simplu operational = o reteta excelenta pentru o franciza 100% romaneasca, pe care te invitam sa o descoperi.
Velocità reprezinta un concept 100% romanesc, fondat in anul 2019. In prezent, Velocità opereaza doua locatii in Bucuresti: Velocità – Calea Victoriei si Velocita – Ion Campineanu, 1 in Brasov, si prima franciza inaugurata in 2022 in Timisoara.
In primul an de activitate, Velocità a inregistrat vanzari de peste 1 milion de euro, performanta realizata de catre operatiunile gelateriei din Calea Victoriei.
Daca ai vazut coada pe Calea Victoriei in ultimele 2 veri, Velocità este de “vina”.
Ziarul Financiar a remarcat performanta Velocità titrand: Calea Victoriei s-a trezit pe neaşteptate la viaţă cu Velocità, noul reper hip al Capitalei
Mergând de la redacţie spre casă pe Calea Victoriei am fost şocat să văd câtă viaţă era la mesele scoase afară de la Velocità. Şi era 12 noaptea.
[…]să vezi acum terase pline şi pe Calea Victoriei sau în jurul ei, cu o generaţie care vrea să trăiască din plin şi care vrea să-şi recapete viaţa socială […], îţi dă ceva speranţă
Cristian Hostiuc – director editorial Ziarul Financiar
Franciza Velocità a transformat Calea Victoriei din Bucuresti, unde a dezvoltat un hub al industriei HoReCa si de divertisment, si a reusit sa mute traficul din centrul istoric in strada.
Franciza Velocità inoveaza prin unicitatea produsului, layout-ul modern si simplitate, punand accent pe detaliile premium pentru clienti, precum si prin zona de speciality coffee ce este deservita de catre un barista.
Am văzut o oportunitate pe piața locală de gelato – un spațiu liber între dorința de produse premium și oferta existentă. Velocità reușește să aducă excelența în gelato artigianale și completează gama de produse cu cafea de specialitate și fine chocolate, oferind o experiență unică clienților săi
Adnana Popa – co-fondator Velocità
Cu o noua franciza semnata in deschidere pentru primul Q 2023 in Bucuresti, Velocita continua expansiunea in 2023 cu dorinta de a consolida pozitia pe Bucuresti, si a deschide piete regionale noi (Iasi, Cluj, Oradea).
Investitia intr-o gelaterie Velocita variaza intre 120-150.000 euro (in raport de suprafata locatiei si stadiu la preluare) si include toate costurile asociate cu dotarea si amenajarea locatiei, taxa de franciza, costurile de dotare cu mobilier si terasa, garantii proprietar, primul stoc de marfa, capital circulant pentru primele luni operationale. Business-ul este unul simplu operational produsul de baza (gelato) este livrat ca si produs finit de catre Francizor in locatiile francizate urmare a investitiei Francizorului intr-o unitate centralizata de productie inaugurata la inceputul anului 2021.
5. Franciza Bubble Waffles
Bubble Waffles este un concept romanesc, dezvoltat de doi tineri antreprenori constanteni, Cristian Chifoi si Cristian Matei, alaturi de o echipa tanara si dinamica, care si-au dorit sa aduca un desert inedit pe piata din Romania ce vine in completarea restaurantelor cu regim de gustari sarate, cu un concept dulce, avand ca target plasarea in locatii stradale, dar si de food (centre comerciale).
Totul a inceput in Costinesti, in vara lui 2017, apoi, in martie 2018, s-a deschis prima locatie permanenta din Romania, in orasul Constanta (Centrul Vechi), care pana in prezent a servit peste 100.000 bubble waffles pentru constanteni si turisti de toate varstele.
Incepand cu anul 2021, Bubble Waffles a dezvoltat un nou concept arhitectural pentru locatiile sale si a inceput deschiderea primelor locatii in franciza in Brasov, Bucuresti, Constanta, Iasi, Targoviste, Timisoara.
Ai ocazia sa deschizi propria locatie Bubble Waffles chiar in orasul tau, cu o investitie redusa – aproximativ 40.000 euro, incluzand toate costurile necesare deschiderii unei locatii la cheie. Ne focusam in extindere pe Bucuresti (pentru consolidare) si orasele cu peste 200.000 de locuitori unde nu suntem inca prezenti.
6. Franciza L’Amande
L’Amande – Desserts sans gluten – este producator de prajituri, patiserie, brutarie, iar produsele cofetariei se adreseaza celor cu boala celiaca, cu intoleranta la gluten, cu diverse tipuri de alergii, dar si celor care isi doresc doar sa urmeze un stil de viata sanatos. De la prajiturile clasice, precum eclere, amandine, Dobos, la prajituri sofisticate, precum mousse-uri sau entremet-uri pana la paine, croissante, gogosi, pateuri, covrigi, o gama larga de fursecuri si biscuiti, toate sunt create dupa retete traditionale, venite din Bucovina.
Acest business este pentru tine daca esti dispus sa te dedici si sa te implici intr-un business si in activitatea zilnica a laboratorului – de la prepararea produselor pana la partea de vanzare si daca vrei sa ajuti oamenii care sunt diagnosticati cu afectiune celiaca – intoleranta la gluten si vrei sa le oferi un produs sigur care sa nu ii contamineze.
Investitia intr-o locatie este de aproximativ 50.000 de euro si include si partea de laborator de productie. Prima locatie a fost deschisa in Bucuresti, apoi a urmat deschiderea locatiilor in franciza in Bacau si Timisoara, si suntem in deschiderea francizei de la Iasi.
Pentru 2023, focusul in expansiune este pentru orasele: Cluj-Napoca, Constanta, Brasov.
7. Franciza TED’S Coffee Co
“Cafeaua inseamna socializare, uniune intre doi oameni. nevoia de socializare nu dispare, indiferent de conditii – ca e criza, ca e razboi“, a spus Vasi Andreica – fondator TED’S COFFEE.
TED’S COFFEE a aparut din pasiune pentru cafea dezvoltand un nou concept care vine in intampinarea consumatorilor dornici de a savura un produs de calitate. La TED’S COFFEE gasesti cafea de specialitate, 100% Arabica certificata oficial de CSC (Certified Speciality Coffee), preparata intotdeauna impecabil.
Anul 2022 a fost cel mai bun an ca si vanzari pentru reteaua de peste 35 de locatii, din care majoritatea dezvoltate in regim de franciza.
“Pentru anul 2023 nu ne-am propus un numar exact de deschideri, depinde foarte mult si de oportunitatile de dezvoltare, dar estimam un minim de 5-7 locatii. Ne dorim sa fim reteaua numarul unu in ceea ce priveste satisfactia clientilor nostri si calitatea produselor servite si asta va ocupa o mare parte a resurselor noastre in viitorul apropiat.” Vasi Andreica – fondator TED’S COFFEE.
Din reteaua TED’S fac parte mai multe concepte de cafenele a caror suprafata variaza, iar media se situeaza intre 40-peste 100 de metri patrati, iar investitia intr-o locatie variaza intre 50-peste 80.000 euro (in raport de marimea acesteia).
8. Franciza Tucano
Tucano este o retea internationala de coffee shop-uri, care se traduce astazi prin 33 de locatii active (aflate in 9 tari ale lumii), avand o experienta in industria cafelei din 2011.
Conceptul este testat pe mai multe tipologii de locatii, iar investitia intr-o locatie este cuprinsa intre 50.000 – 60.00 euro pentru Tucano Mini, cu servire cu precadere to go (locatii pana in 60 mp) si intre 80.000 – 100.000 euro pentru Tucano Standard (locatii peste 60 mp).
Daca iti doresti o afacere in domeniul cafelei, dezvoltand un concept care vine in intampinarea consumatorilor dornici de a savura un produs de calitate, intr-o locatie plina de experienta, atunci Tucano este raspunsul.
Focusul este extinderea in Romania prin locatii Tucano mini si prezenta in fiecare resedinta de judet.
9. Franciza Hello Donuts
Gogosile americane sunt din ce in ce mai apreciate de consumatorii din Romania, sunt deserturi la moda.
Inca de la inceput, HELLO DONUTS!, au vrut sa prepare un donuts autentic si savuros, iar pentru asta au experimentat peste o suta de retete si ingrediente, apoi le-au analizat intr-un laborator specializat.
Au grija sa produca gogosile in fiecare zi, folosind ingrediente naturale care au trecut testul “clean label & natural source„ fara produse congelate. Ceea ce promit este un moment de mare placere. Pentru ca in final nu au creat doar niste donuts bune, ci niste HELLO DONUTS! pe care sa vrei sa le intalnesti iar si iar.
Pana in prezent Hello Donuts! are 8 locatii deschise, dintre care 7 sunt in regim de franciza, focusul fiind exclusiv pe constructia celei mai mare retele de franciza din Romania pe segmentul sau.
Investitie intre 15.000 – 20.000 euro/locatie, pentru Bucuresti sau Brasov si intre 35.000 – 40.000 euro capital propriu de investit pentru deschiderea in alte orase (unde extinderea presupune si investitia intr-o unitate proprie de productie, pe langa insula de retail). In 2022, am avut focus pe extinderea in Bucuresti pentru consolidare, astazi Hello Donuts fiind prezent in majoritatea centrelor comerciale aglomerate; pentru 2023, focusul este pe consolidare Bucuresti (2-3 locatii) si expansiunea la nivel national (Brasov, Ploiesti, Sibiu, Cluj, Arad, Oradea, Timisoara, Zalau, Baia Mare).
10. Franciza Pofte
Pofte si-a propus sa fie „alegerea”, nu optiunea de circumstanta si ofera gusturi noi si delicioase, care sa se distinga de alte preparate similare din zona fast-food.
Din pasiune pentru ceea ce fac, echipa Pofte, a creat un sistem de lucru care functioneaza in avantajul tuturor. Din acest motiv, sunt pregatiti sa se extinda prin parteneri care sa duca mai departe conceptul de restaurante fast-food, prin francizare.
Pofte – Un fast-food pe gustul pofticiosilor.
La Pofte gasesti atat varianta sanatoasa pentru fast-food, cat si clasica shaorma delicioasa.
Echipa Pofte considera ca succesul tau este si al lor, motiv pentru care sunt cat se poate de motivati sa te sprijine pe drumul spre profit, prin toata experienta pe care deja o detin. Doar asa vom fi siguri ca brandul Pofte devine tot mai puternic. Conceptul de franciza este unul avantajos, de la investitie la conditiile pachetului de franciza, iar brandul isi propune sa se consolideze in regional, prin deschiderea de noi locatii in franciza.
Pofte detine astazi 3 locatii in Targul Mures (2 locatii stradale si o locatie in Mall) si o locatie in Medias, urmand ca anul viitor sa deschida prima locatie in franciza, in Craiova. Focusul lor este pe deschiderea de noi locatii in orasele: Bacau, Suceava, Ramnicu-Valcea, Targoviste, Focsani, Alba Iulia, Deva, Medias, Piatra Neamt, Turda.
11. Franciza Paine si Vin
Paine si Vin a aparut in peisajul bucurestean in martie 2016.
Ideea, conceptul si implementarea lui este expresia de maturitate a grupului Sosa & Sosa.
Primii 15 ani de experienta in industria ospitalitatii i-au petrecut ridicand si impunand pe piata unul din cele mai cunoscute si dragi cluburi din Bucuresti si de pe litoral: Expirat.
Iar ultimii 5 ani, pana sa deschida Paine si Vin, i-au petrecut transferand experianta de club intr-unul din cele mai hip & new locatii din Bucuresti: Energiea, un pub urban energic, un loc unde oaspetii veneau in aceeasi masura pentru mancare, bautura, socializare sau evenimente.
Paine si Vin a venit natural in momentul in care brandul Expirat era stabil si recognoscibil iar brandul Energiea era in plina asccensiune.
Paine si Vin a dus lucrurile mai departe de atat.
Paine si Vin este locul unde experinta devine intima si foarte personala. Unde granitele intre food, drinks si socializare devin neclare, pentru ca experienta finala nu este despre mancare sau bautura, ci despre A FI IMPREUNA.
Inca din cele mai vechi timpuri, masa este momentul in care oamenii se aseaza impreuna, impart spatiu, timp si hrana.
A sta impreuna la masa, a imparti masa sau vatra inseamna comunitate si comuniune, inseamna esenta existentei umane de a trai unii prin altii.
Oamenii, in esenta lor, nu traiesc singuri, au nevoie de altii, de familie si de comunitate.
Paine si Vin este un bistro. Oamenii vin aici atat pentru loc, pentru un pahar de vin, pentru mancare si pentru a petrece timp cu cei dragi.
Lansam in premiera, pentru 2023, franciza Paine si Vin si vrem sa ducem povestea mai departe in orasele cu peste 200.000 de locuitori. Business-ul este potrivit pentru antreprenori experimentati, locali, cu experienta anterioara de constructie de business si echipe de management in business, si care vad potentialul de a construi un hub , un loc de intalnire al orasului la Paine si Vin. Investitia intr-o locatie variaza intre 350 – 400.000 euro si include si parte de productie a restaurantului.
Servicii
12. Franciza Bizz.club
Fondata in 2011, bizz.club este cea mai extinsa si activa comunitate romaneasca de business networking dedicată antreprenorilor, managerilor si liber-profesionistilor care au ca scop cresterea personala.
In Romania, astazi bizz.club numara peste 12 cluburi, cu peste 40 de mentori, si peste 350 membrii, cu care s-au desfasurat peste 8500 de intalniri.
De ce bizz.club in orasul tau?
- Vei crea un club de oameni de afaceri, care iti va creste autoritatea si influenta pe plan local
- Iti vei creste numarul de contacte si vanzarile pentru propria afacere
- Vei obtine un venit suplimentar, recurent si cu potential de crestere
- Vei avea o afacere noua, la cheie, cu baze solide si o reteta testata pentru succes
- Iti asociezi imaginea cu un brand recunoscut
- Vei fi cunoscut de catre toti colegii din tara
Vizam in 2023 14 francize si atragerea unui numar de peste 500 de membrii. Focusul este in orasele: Oradea, Suceava, Pitesti, Tg Mures, Bacau, Alba Iulia, Satu Mare, Rm Valcea, Braila, Buzau, Botosani, Drobeta Turnu Severin, Craiova, Piatra Neamt, Tg Jiu, Targoviste, Focsani, Bistrita, Tulcea, Resita, Giurgiu, Deva, Hunedoara, Zalaru si Sfantu Gheorghe.
Investitia intr-o franciza bizz.club variaza intre 10-15.000 de euro, in raport de marimea teritoriului dezvoltat de catre viitorul partener francizat.
13. Franciza The Alternative Board
Franciza internationala, infiintata de catre Allen Fishman, cu o experienta de peste 30 de ani, TAB a ajutat peste 25.000 de antreprenori sa isi imbunateasca propriile afaceri si vieti.
In prezent, franciza opereaza in peste 20 de tari; in Romania, contractul de masterfranciza s-a semnat in 2021 si si-a inceput activitatea in Cluj. Partenerii din spatele business-ului din Romania (Nicodim Hagau- cu background in zona de training si facilitare, si Victor Tighinean antreprenor experimentat, partener in diferite business-uri operate in franciza la nivel national) au investit in dezvoltarea TAB in Romania, dupa ce au cautat indelung o solutie testata si cu succes demonstrate in sprijinirea antreprenorilor si mediului de afaceri antreprenorial din Romania. Viziunea lor este sa creeze o comunitate semnificativa de antreprenori care au la baza principii sanatoase de dezvoltare personala si profesionala, bazate pa valorile TAB: comunitate, responsabilitate, invatare continua, inovatie, credinta, excelenta, respect.
Cum functioneaza metoda TAB?
TAB este un “laborator de idei”. TAB iti oifera sansa de a te intalni cu 6-8 antreprenori in fiecare luna. Sunt aceeasi oameni in fiecare luna, astfel incat sa ajunga sa te inteleaga pe tine si afacerea ta. Nu au niciun interes personal, așa că iti vor oferi sfaturi sincere si iti vor impartasi propriile experiente pentru a te ajuta sa iti conduci si mai bine afacerea. In fiecare luna vii cu o problema sau o oportunitate in fata boardului tau pe care sa o tratezi cu ceilalti antreprenori.
Pe langa intalnirile de grup lunare, facilitatorul TAB iti sta la dispozitie pentru intalniri de unu la unu de ghidaj pentru a te mentine pe directia ta de lucru, si pe atingerea obiectivelor stabilite in business.
Investitia intr-o franciza TAB incepe de la 25.000 de euro si cautam parteneri implicati 100% in business si care doresc sa isi aduca contributia la cresterea calitatii mediului antreprenorial din Romania. Dupa operarea primului an la Cluj, pentru 2023, vizam extinderea in Bucuresti, Iasi, Constanta, Brasov, Sibiu, Craiova, Oradea, Ploiesti, Timisoara.
14. Franciza Graphein 
Graphein, un business 100% transparent si replicabil, este astazi printre primele locuri in Romania la furnizarea de servicii rapide si precise de asistenta topografica in santier, scanare 3D si asistenta tehnica pentru cadastru si intabulare.
Anul 2022 a fost extraordinar de bun, dat fiind faptul ca l-au finalizat cu o cifra de afaceri de peste 3 milioane de euro, de la 1 milion de euro in 2021. Totodata, Graphein si-a marit si echipa, inregistrand o crestere a numarului de angajati cu peste 30% in 2022. Tot in 2022 s-a lansat si o noua franciza in Maramures, ajungand la un numar de 4 parteneri francizati.
Preocupati de a se dezvolta impreuna cu partenerii, sunt gata sa ii motiveze, sprijinindu-i prin facilitarea accesului la tehnologie de varf si la specialistii instruiti sa foloseascasi sa transfere din cunostintele lor, ceea ce le va permite sa isi creasca productivitatea. Anul trecut Graphein a cumparat divizia de business Autodesk de la integratorul IT&C – Dendrio Solutions, subsidiara a Bittnet Group, pentru 2,2 milioane de lei. Fondatorii Graphein – Eugen Ursu si Andrei Sueran sunt determinati sa creeze o sinergie intre divizia de business Autodesk si serviciile de scanare si modelare 3D sau crearea de tururi virtuale, cu un singur scop in minte: sa contribuie la digitalizarea cladirilor si oraselor.
„Obiectivul nostru a ramas acelasi, nu ne oprim aici, dorim sa facem din Graphein liderul european in geodezie, eficientizand procesul si costurile din domeniul constructiilor. Focusul nostru este sa ajungem prin parteneri francizati si in orasele Timisoara, Constanta, Brasov su Craiova”, – Eugen Ursu, CEO-ul Graphein.
Pentru a deveni partener Graphein ai nevoie de un capital de investit intre 10.000 – 50.000 euro in functie de rolul pe care ti-l asumi: licentiat pe comercial: esti implicat in vanzare, business development in constructii sau domenii conexe constructiilor (project management); licentiat pe tehnic: vei face implementarea proiectelor, ai acumulat experienta in domeniul topografie lucrezi autonom pe proiecte sau esti o companie mica de topografie si doresti sa treci la urmatorul nivel. Dar poti sa le faci pe amandoua (pachetul complet comercial + tehnic), devenind partener francizat Graphein. Orice rol vei alege vei fi sub umbrela unui brand recunoscut in industrie, exponentul unei noi generatii si al unui nou standard in topografie.
15. Franciza Nomin Jyuku
Educatia copiilor pentru viitor preocupa societatea mai mult ca oricand. Scoala traditionala a ramas in urma transformarilor sociale si a nevoilor de invatare. Cursurile care antreneaza mintea copiilor sunt tot mai cautate de parinti, pentru abilitatile pe care le dezvolta la cei mici – atentie, putere de concentrare, viteza de gandire, creativitate si, cel mai important, incredere in sine.
Centru Nomin Jyuku este cel mai performant centru de soroban si aritmetica mentala japoneza din Romania. Povestea Nomin Jyuku incepe in 2015, cand se deschide primul centrul de soroban din Romania, fiind reprezentantul oficial al Scolii Japoneze Houmei Jyuku – membru de onoare al Federatiei Nationale Japoneze de Soroban.
Tehnica Nomin Jyuku este tehnica de aritmetica mentala care este creata in totalitate de expertii japonezi ai scolii Houmei Jyuku, recunoscuta pentru peste 70 de ani de traditie in soroban. Reputatia dobandita o plaseaza in randul celor mai vechi si mai eficiente scoli din lume, care stapanesc metoda autentica de invatare a sorobanului si a calculelor japoneze.
Scopul Nomin Jyuku este sa incurajeze dragostea pentru aritmetica si sa usureze calculul si socotelile mentale, astfel ca, in timp ce aduna sau inmultesc, elevii sa poata sa faca simultan, si alte activitati: sa recite poezii, sa enumere prenume de compozitori etc.
Totodata, Nomin Jyuku isi propune sa pregateasca copii pentru scoala si viata; astfel, cursurile Nomin Jyuku ii ajuta la dobandirea de gandire creativa si de aptitudini de rezolvare a problemelor dar si de comunicare si vorbire; devin mai atenti, mai concentrati si mai disciplinati.
In anul 2022 s-a deschis un nou centru in franciza, in Oradea, astfel exista 3 orase (Constanta, Ploiesti, Oradea) in Romania care au ales sa duca mai departe povestea Nomin Jyuku. Planurile de extinderea, in sistem de franciza, continua in principalele orase din Romania. Investitia in deschiderea unui centru educational Nomin Jyuku in functie de marime si standardele de amenajare, incepe de la 30.000 de euro.
MASTERFRANCIZE
Daca esti un antreprenor experimentat si care ai dezvoltat mai multe business-uri precum si echipe de management pentru business-urile tale si cauti sa iti diversifici portofoliul de business-uri, sa iti pui ouale in mai multe cosuri, iata cateva exemple de branduri internationale care pariaza pe nisa si pe intrarea pe piata din Romania in 2023.
16. Franciza Yole – iaurt inghetat si inghetata servite intr-un concept minimalist, trendy
Povestea Yolé a inceput in 2020 si in 2 ani brandul s-a dezvoltat in peste 9 tari (Singapore, Malaysia, Cambodgia, SUA, Portugalia, Spania, Anglia, Tiwan, Brunei si Indonesia cu peste 600 de puncte de vanzare.
Dupa investitii masive in unitatea de productie proprie, Yolé a demarat cu 2021 expansiunea in Europa.
Yolé vine pe un segment de nisa pe care il citim din slogan “Goodbye sugar, hello taste” si vinde produse pe baza de iaurt inghetat si inghetata, realizat dupa retete proprii, fara zahar adaugat si cu un nivel scazut de aport caloric. Modelul de business este dovedit atat pe segmentul de retail (locatii stradale, locatii de centre comerciale de tip insula, kiosk), dar si pe segmentul de distributie (listarea unei game selectate de produse in retelele mari de hypermarketuri). .
Cautam un partener experimentat de business care sa preia dezvoltarea Yole la nivel national (prin retail si distributie ca si canale de vanzare). Investitia variaza intre 100 – 150.000 de euro in functie de planul de deschideri iar partenerul nu are nevoie de investitii suplimentare in unitate de productie locala, produsul fiind livrat de catre Yole, ca si produs finit, intr-un cost de productie competitiv.
17. Franciza Chuty’s – mancare asiatica pregatita la wok in fata clientului
Fondat in 2013 in Slovenia ca si business de familie, sub sloganul “Cream, zi de zi, momente delicioase pentru clientii nostri”, Chuty’s este leader in piata de origine pe segmentul mancare asiatica.
In locatiile Chuty’s, produsele se gatesc din ingrediente fresh, de cea mai buna calitate, in fata clientului. Preparatele atent selectionate si gatite dupa retete proprii se servesc in 10-15 minute catre clientul final.
Business-ul este dovedit pe diferite tipologii de locatii (stradale, in zone aglomerate, centre comerciale, food truck), conceptul este unul modern si prietenos.
Business-ul produce venituri din toate cele trei linii de business: eat in, take away si delivery. Vanzarile anuale medii pe o locatie tipica Chuty’s sunt 500.000 euro.
Cautam un partener masterfrancizat care sa vada oportunitatea de business – pe segmentul mancare asiatica nu exista o franciza locala sau internationala care sa fi reusit extinderea la nivel de retea nationala. Cu o investitie de 100-150.000 de euro pentru semnarea masterfrancizei si demararea primei locatii, partenerul beneficiaza de un business la cheie. Francizorul ca si suport ofera in pachetul de training initial prezenta echipei sale de deschideri in Romania pana la operarea autonoma, prin echipa proprie, a locatiei francizatului.
18. Franciza Coptrz – experti in drone comerciale
Lider de piata, Coptrz integreaza cele mai bune solutii de drone de la peste 21 de specialisti, pionieri in industria dronelor. Cu peste 2500 de clienti si un business cu o cifra de afaceri anuala de peste 20 de milioane de euro, Coptrz furnizeaza solutii de analiza date prin intermediul dronelor pentru topografie, siguranta publica, inginerie civila si constructii, aparare, inspectii.
Industria dronelor creste de la an la an, inclusiv in contextul pandemic, dronele devenind un puternic instrument de analiza de business si care permit companiilor din diferite industrii sa isi faca operatiunile mai rapide, mai sigure si mai ieftine. Dronele sunt folosite in diferite industrii: transport, logistica si depozitare, agricultura, constructii si minerit, asigurari, mass-media si telecomunicatii, aplicarea legii.
Cautam in Romania un partener masterfrancizat care sa dezvolte business-ul la nivel national, un early addopter si care sa simta potentialul dezvoltarii unui business de nisa, cu o puternica componenta de inovatie si tehnologie. Capitalul de investit pentru demararea business-ului la nivel local este de 200 – 250.000 de euro si cautam un partener cu un networking bun local si experienta de a construi business-uri de volum cu marja mare.
19. Franciza Lingotot – centru multilingvistic care preda limbi straine prin joaca
Centru multilingvistic care a dezvoltat o metoda unica de predare neconventionala – prin joc, joaca, copiii deprind limbile straine, in mod natural.
Brand international, fondat in Marea Britanie, Lingotot a crescut in 3 ani de la 0 la 50 de parteneri francizati care predau limbi straine dupa metoda proprie. Peste 15.000 de copii urmeaza, saptamanal, cursurile Lingotot predate in 8 limbi straine (engleza, franceza, germana, italiana, spaniola, mandarina, araba, irlandeza), adaptate pe grupe de varsta.
In contextul globalizarii actuale, nu este suficient sa stii o singura limba straina pentru a putea avea succes profesional. Accesul facil la studiul a cel putin doua limbi straine intr-un singur loc si metoda atractiva de predare, fac din Lingotot prima optiune a parintilor in alegerea locului unde copilul sa poata evolua.
La Lingotot, nu exista traditional, nu sunt banci, nu se sta la catedra, nu se scrie cu creta. Trainerii Lingotot sunt tineri, entuziasti, empatici si vorbitori de doua limbi straine. Totodata, ei sunt pasionati si atrasi de a preda si celor mici din cunostintele lor.
In Romania, cautam un partener masterfrancizat cu care sa dezvoltam business-ul la nivel de retea (30 de locatii in urmatorii 3 ani) si sa dispuna de un capital minim de investit de 100.000 de euro pentru exclusivitatea pe Romania si deschiderea primului centru educational in Bucuresti. Trebuie sa fie pasionat de educatie si sa vada oportunitatea de a investi intr-un business de educatie copiii, cu crestere continua, inclusiv in contextul pandemic.
20. Franciza Fruitisimo – cel mai mare lant de fresh juice bars din Europa de Est
Cehii de la Fruitisimo tatoneaza Romania de mai bine de 3 ani si cu 2023 sunt pregatiti sa intre pe piata, alaturi de un partener local considerand ca trendul de viata sanatoasa este consistent si coherent in piata, si s-a consolidate (de mai multe branduri si nationale si locale) in ultima perioada. Conceptul este pe piata din 2003 si in prezent numara peste 80 de outleturi fiind leader pe segment in Europa de Est.
Conceptul este dezvoltat prin intermediul unei insule de retail si care comercializeaza peste 100 de retete de freshuri, alaturi de deserturi premium si inghetata premium. Investitiile incep de la 40.000 de euro/per locatie, se cauta centrele comerciale agglomerate; business-ul este extrem de simplu operational si recunoscut pentru marjele competitive (peste 25% EBITDA per locatie).
Fruitisimo cauta un partener masterfrancizat cu care sa dezvolte primele 5 locatii in Bucuresti, urmand sa scaleze prin parteneri francizati la nivel regional.
Investitia este intre 150-200.000 de euro si include taxa de exclusivitate pentru Romania si primele 3 outleturi Fruitisimo cu care partenerul masterfrancizat sa inceapa dezvoltarea in Bucuresti.
Locatiile propice pentru dezvoltarea business-ului sunt centrele comerciale aglomerate. Fruitisimo vizeaza identificarea unui partener masterfrancizat care sa dezvolte primele 5 locatii in Bucuresti, urmand sa scaleze prin parteneri francizati la nivel regional. Investitia necesara partenerului masterfrancizat pentru demararea afacerii este de 150-200.000 de euro si include taxa de exclusivitate pentru Romania si costurile asociate cu deschiderea primelor 2 locatii in Bucuresti.
21. Franciza Makarun – fresh pasta bar
Makarun inseamna gustul bucatariei traditionale italienesti, alaturi de produse rapid de preparat, din ingrediente sanatoase, servite intr-un concept de tip pasta bar, in locatii din centre comerciale aglomerate sau locatii stradale.
Brand polonez, cu prima locatie deschisa in mai 2012, a ajuns astazi cu peste 33 de restaurante in 17 orase (Polonia si international).
Polonezii de la Makarun vizeaza intrarea pe piata din Romania in 2023 considerand ca astazi pe piata exista cerere pentru un produs de tip pasta, fresh, din ingrediente premium, servite insa intr-un pret competitiv (similar unui restaurant de tip quick service, si nu cu servire la masa), si o nisa pe care nici un competitor local nu are capacitatea sa o extinda la nivel national, nu exista un brand local care sa poata creasca la nivel de brand national, segmentul fiind ocupat de operatori mai degraba regionali prezenti cu 2-3 locatii.
Makarun cauta un partener masterfrancizat deja cu experienta in horeca, cu business-uri si relatii construite in zona de real estate, si care sa vada potentialul unui produs si brand complementar cu Makarun, pe care sa il adauge la portofoliul de business-uri existente. Locatiile Makarun sunt compacte (de la 50-60 mp) si investitiile in locatii intre 50-60.000 de euro.
Investitia initiala pentru un partener masterfrancizat este de 150-200.000 de euro si care include exclusivitatea pentru Romania si deschiderea primei unitati intr-unul dintre cele mai aglomerate centre comerciale din Bucuresti.
22. Vodafone
In conceptul de business Vodafone, Partenerul primeste o afacere la cheie, cu portofoliu de clienti si venituri sigure recurente.
Vodafone ofera ocazia de a dezvolta un business in retailul de telecom, sub umbrela celei mai performante retele mobile din Romania. Vodafone are o istorie de peste 23 de ani in Romania. De-a lungul prezentei sale, operatorul a investit permanent in inovatie.
Printre alti diferentiatori mai putem aminti:
- Raspund nevoilor in continua schimbare ale utilizatorilor de comunicatii mobile oferindu-le intotdeauna cele mai bune servicii;
- Investesc resurse si experienta lor globala pentru a le oferi clientilor produse si servicii inovatoare, capabile de a revolutiona experienta de utilizare.
Franciza Vodafone ofera antreprenorilor, dornici sa construiasca o afacere de succes in vanzari, acces la un model de business la cheie.
Partenerul trebuie sa aiba spirit antreprenorial, sa fie un bun community manager si sa aiba un capital disponibil de investit de 25 – 30.000 euro.
Vodafone este o retea de franciza consolidata, pentru 2023 cautam parteneri interesati de implicarea in activitatea de zi cu zi a unitatilor de retail, planul de deschidere fiind de 6 locatii noi in franciza.